Keittiöalaan tutustuttava aikuiskoulutus alkaa Alajärvellä, tarkoituksena vastata alan työvoimapulaan

Ravitsemispalveluihin koulutetaan työntekijöitä Alajärvellä alkavassa koulutuksessa.
Ravitsemispalveluihin koulutetaan työntekijöitä Alajärvellä alkavassa koulutuksessa.
Ravitsemispalveluihin koulutetaan työntekijöitä Alajärvellä alkavassa koulutuksessa.
Ravitsemispalveluihin koulutetaan työntekijöitä Alajärvellä alkavassa koulutuksessa.

ALUEELLAMME on työvoimapulaa myös ravitsemispalveluissa. Koronarajoitusten poistuessa uusille työntekijöille on kasvava tarve esimerkiksi lounasravintoloissa, suurkeittiöissä, jakelukeittiöissä, kahviloissa, liikenneasemilla ja pikaruokaravintoloissa.

Sen takia Järviseudun ammatti-instituutti järjestää aikuisille tarkoitetun, keittiöalaan tutustuttavan koulutuksen yhteistyössä TE-palveluiden ja ely-keskuksen kanssa. Keittiöalastako minulle ammatti? -koulutus pidetään Jamin Alajärven toimipisteessä 10.10.–18.11.

Koulutuksen aikana tutustutaan keittiöalan monipuolisiin työtehtäviin, niiden osaamisvaatimuksiin sekä työllistymis- ja opiskelumahdollisuuksiin. Koulutuksen aikana käydään läpi myös ruoanvalmistuksen perusteita ja harjoitellaan valmistamaan leivontatuotteita. Lisäksi paneudutaan elintarvikehygieniaan ja työturvallisuuteen, minkä jälkeen suoritetaan hygieniapassi ja työturvallisuuskortti.

Koulutukseen sisältyy teoriaopetuksen lisäksi tutustumiskäyntejä, pienimuotoista käytännön harjoittelua omalla opetuskeittiöllä sekä ohjattua työssäoppimista. 

Aikuiskoulutusjohtaja Risto Riihimäen mukaan tämä koulutus on suunnattu kaikille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille, jotka haluavat tutustua keittiöalaan.

–Opiskelijalle työvoimakoulutus on maksutonta ja sen ajalta maksetaan työttömyysetuutta sekä kulukorvausta, Riihimäki kertoo.

Hakulomakkeet ja lisätietoja koulutuksista löytyy TE-palvelujen sivulta kohdasta ”haussa olevat työvoimakoulutukset”.

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.