Taiteilijatapaaminen ja kirjoitustyöpaja Alajärvellä

NELIMARKKA-MUSEOLLA järjestetään torstaina 4.8. omaleimaisen Riitta Nelimarkan taiteilijatapaaminen.

Kello 16 alkavaan tilaisuuteen on vapaa pääsy ja siihen kuuluu kahvitarjoilu. Avaussanat kuullaan Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharjulta.

Professori, taiteen tohtori (DA) Riitta Nelimarkan viime vuosien tuotantoon on kuulunut paitsi piirustuksia, maalauksia ja villareliefejä, myös kirjoja, elokuvia ja valokuvausta. Elise Travels -näyttelyssä eri tekniikat lyövät kättä päälle ja sulautuvat yhteen vaikuttavaksi kokonaisuudeksi, suureksi keväiseksi karnevaaliksi. Mutta mitä merimansikka tekee arvokkaassa näyttelysalissa ja kuka ihme on Elise?

Elämäniloinen Elise Travels -näyttely on kerännyt runsaita kehuja ja puhututtanut ihmisiä ikään tai lempi tv-sarjaan katsomatta. Riitta Nelimarkan taide on samaan aikaan helposti lähestyttävää että arvoituksellista, ja nyt onkin oiva tilaisuus käydä kuulemassa, mitä taiteilija itse sanoo taiteestaan, sekä tekemässä kiperiä kysymyksiä.

Mainos

VILLA VÄINÖLÄSSÄ puolestaan järjestetään 31.7. kirjallinen työpaja ”Raja on kirjoittajan ystävä”, jossa ollaan perustavanlaatuisten kysymysten äärellä. Kuinka meillä kaikilla on kahleemme ja rajoituksemme, ja kukapa ei olisi tuntenut ajoittain valkoisen paperin kammoa. Tämän voi kuitenkin kääntää voitoksi! Kirjailija, dokumentaristi Annu Kekäläisen ohjaamassa pajassa tehdään kirjoitusharjoituksia, jotka näyttävät miten erilaiset rajoitukset voivatkin olla avuksi kirjoittamisprosessissa.

Työpaja on kello 12–14. Aiempaa kirjoittajakokemusta ei tarvita.

–Ota mukaasi vanha valokuva, joka voi olla omista kokoelmistasi tai esimerkiksi netistä hakusanoilla ”historical photographs” löydetty. Ota mukaasi myös viimeinen virke kirjasta, elokuvasta, sarjasta tai vaikka lehtijutusta, josta pidät. Mukaan voi ottaa myös kannettavan tietokoneen, vihkon ja kynän, mutta niitä saa pajastakin, Kekäläinen sanoo.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.