Pesäpallon kunniagalleriaan kutsuttiin 24 ansioitunutta toimijaa

PESÄPALLON kunniagalleriaa täydennettiin juhlavuoden Itä-Länsi-tapahtuman yhteydessä 24 uudella jäsenellä.

Kunniagalleria avattiin osana lajin 90-vuotisjuhlallisuuksia vuonna 2012. Tuolloin ovet avautuivat 20 ansioituneelle toimijalle, jotka valittiin galleriaan sekä pelillisillä että kentän ulkopuolisilla ansioilla. Viisi seuraavaa jäsentä nimettiin Seinäjoen Itä-Länsi-tapahtuman 2014 yhteydessä.

Uusista jäsenistä Järviseutu-kytkös löytyy ainakin Matti Iivariselta. Maaningan Mahdin kasvatti voitti Alajärvellä neljä mitalia, mukaan lukien Suomen mestaruudet vuosina 1988–89. Itä-Länsi-ottelussa Iivarinen pelasi 11 kertaa. Jopa pelaajauraa pidemmän pelinjohtajauransa Iivarinen huipensi Suomen mestaruuteen Mansen luotsina 2021. 

Niin ikään kunniagalleriaan nimetty Kalevi Luoma aloitti uransa Alajärven Ankkureissa. Hänestä tuli pesäpallohistorian ehkä tunnetuin vaihtolyöntitaituri. Vuonna 1977 alettiin pitää kärkilyöntitilastoa, jonka Luoma voitti vuosina 1977–1984 viidesti.

Vesa Liikala puolestaan saavutti menestystä kasvattajaseurassaan Vimpelin Vedossa juniorina eri ikäluokissa. Aikuisissa menestys puolestaan tuli naapuriseurassa Alajärven Ankkureissa. Kahdentoista Itä-Lännen monipuolinen huippupelaaja iski Kuortaneella testitilanteessa tutkaan hurjat nopeuslukemat, 194 kilometriä tunnissa, vuonna 1988.

Heidän lisäkseen kunniagalleriaan lisättiin Arto Ojaniemi, Jorma Pajunen, Aulis Paski, Antero Viherkenttä, Unto Väisänen, Pasi Harvela, Hannu Litmanen, Pasi Pirinen, Markku Pullinen, Timo Raussi, Marita Karhunen, Aino Liimatainen, Tarja Pöntinen, Riitta Rajamäki, Katja Saari, Henna Salmela, Marja Solakivi ja Pia Viertonen.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.