Uusimmat kesäblogit:

Vimpeli solmii yhteistyösopimuksen viiteen kaupunkiin Japanissa

Kuvassa keskellä Chichibun pormestari Atsushi Kitahori. Kylttiä pitää Akira Yonetake (edustajamme). Kuva: Heikki Mäkipää
Kuvassa keskellä Chichibun pormestari Atsushi Kitahori. Kylttiä pitää Akira Yonetake (edustajamme). Kuva: Heikki Mäkipää
VIMPELIN KUNTA, Asteroid and Impactite Research Academy ja Chichibu Area Hospitality Tourism Corporation ovat valmistelleet yhteistyösopimuksen, jonka Chichibun kaupunki, Yokozen kunta, Minanon kunta, Nagatoron kunta ja Oganon kunta hyväksyivät 1.7.2022 pidetyssä yhtiökokouksessa.

Chichibu Area Hospitality Tourism Corporation -alue sijaitsee Tokion pohjoispuolella Saitaman prefektuurissa. Sopimuksen allekirjoittavat Chichibun pormestari Atsushi Kitahori ja Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli. Allekirjoitus tapahtuu syyskuussa Chichibun kaupungissa, mutta sopimusta voidaan jalkauttaa jo aiemmin. Chichibun alueen viidessä kaupungissa asuu yhteensä noin 100 000 henkilöä. 

Yleiskuva Chichibun kaupungista. (Wikipedia)
Yleiskuva Chichibun kaupungista. (Wikipedia)

Nyt allekirjoitettava sopimus on osa Vimpelin uutta ”Smart Growth” -strategiaa, jossa muun muassa alueen elinkeinoelämälle luodaan alustaa uusien innovaatioiden ja kaupallistettavien tuotteiden käyttöönottoon. Tätä tukee aiemmin Helsingin yliopiston kanssa tehty sopimus tutkimuksesta syntyneiden innovaatioiden hyödyntämisestä Järviseudulla ja Kuusiokuntien alueella. Tämän sopimuksen samoin kuin aiemman Helsingin yliopiston sopimuksen jalkauttamisesta alueen yrityksiin on tehty sopimus Asteroid and Impactite Research Academyn kanssa. Vastuuhenkilönä on AIRA:n toimitusjohtaja Heikki Mäkipää

Sopimuksen pääasiallinen sisältö on yhteisten kaupallisten etujen edistäminen, kulttuuritoiminnan vahvistaminen molempien osapuolten ja niihin liittyvien Geoparkien välillä, yhteisten tieteellisten ja sosiaalisten hankkeiden käynnistäminen ja järjestäminen Geopark Chichibun ja Impact Impact Crater Lake Geoparkin alueilla, opiskelijoiden ja tohtoritutkijoiden ohjausta ja koulutusta käytännön tekniikoissa molempien Geoparkien alueella, vierailujen, seminaarien, työpajojen ja retkien pitäminen sekä yhteistyö kansalaistieteessä ja elinikäisessä oppimisessa. 

Ensimmäinen yritystilaisuus järjestetään Vimpelin pesisfestivaalien yhteydessä 16.heinäkuuta kello 10 Vimpelin kunnantalolla. Vientiin tähtäävät yritykset voivat osallistua tilaisuuteen, joka järjestetään yhteistyössä Business Finlandin ja Japanin Suomen suurlähetystön kanssa. Ilmoittautumiset tilaisuuteen heikki.makipaa@vimpeli.fi. Tilaisuus pidetään suomen kielellä. 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Sami Alasara muistuttaa, että haasteita riittää ja niitä on tulossa jatkossakin.

Syksyn tuulia 

SYKSY koputtelee tulollaan ja luonto hiljentyy kohti talvea, mutta kunnissa sen kun vauhti kiihtyy. Alkuvuodesta

Vimpelissä kaavaillaan kehitysyhtiön perustamista.

Vimpeli saamassa kehitysyhtiön

MAANANTAINA kokoontuva Vimpelin kunnanhallitus saa päätettäväksi kehitysyhtiön, Vimpeli Invest Oy:n,  perustamisen. Mikäli kunnanhallitus hyväksyy talous-

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Sami Alasara muistuttaa, että haasteita riittää ja niitä on tulossa jatkossakin.

Syksyn tuulia 

SYKSY koputtelee tulollaan ja luonto hiljentyy kohti talvea, mutta kunnissa sen kun vauhti kiihtyy. Alkuvuodesta

Vimpelissä kaavaillaan kehitysyhtiön perustamista.

Vimpeli saamassa kehitysyhtiön

MAANANTAINA kokoontuva Vimpelin kunnanhallitus saa päätettäväksi kehitysyhtiön, Vimpeli Invest Oy:n,  perustamisen. Mikäli kunnanhallitus hyväksyy talous-

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.