Antti Kurvinen ja Petra Olli mukana Tähdistö-ottelussa

Vesa Liikala on Vimpelin kapteeni 15.7. pelattavassa tähdistöottelussa.
Vesa Liikala on Vimpelin kapteeni 15.7. pelattavassa tähdistöottelussa.
Vesa Liikala on Vimpelin kapteeni 15.7. pelattavassa tähdistöottelussa.
Vesa Liikala on Vimpelin kapteeni 15.7. pelattavassa tähdistöottelussa.
Lauantaina 9. heinäkuuta käynnistyvät Vimpelin Pesäpallofestivaalit tarjoaa kävijöille laajan ohjelmiston.

–Jos ilmat pysyvät tällaisena, en ihmettelisi vaikka 10 000 kävijän raja menisi rikki, veikkaa Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.

–Ohjelmakirjo on erittäin laaja, meillä on pesäpalloa vauvasta vaariin, on suunnistuksen iltarastit, porrasjuoksun SM-kisat, pallon- ja räpylänheiton MM-kisat ja Tähdistö-ottelu, vain joitain mainitakseni.

Pesäpallofestarit kestävät yhdeksän päivää. Heti avajaispäivänä nuorisoa hemmotellaan Hevisauruksen konsertilla Saarikentällä.

–Lapset ja nuoriso on muutenkin huomioitu erittäin hyvin. Pesisfestarien aikana järjestetään maksuton graffiittityöpaja, karkkikurssi, jossa tehdään pesäpalloaiheisia makeisia ja tietenkin pesiskouluja koko viikon ajan, Leijonanmieli kertaa.

Pesisfestarien yhteydessä pelataan myös Tähdistöottelu Vimpelin ja Muun Suomen välillä. Vimpelin Vedon kultakantaan nostaneet pelinjohtajalegendat Risto Ojanperä ja Sami-Petteri Kivimäki tekevät paluun Saarikentälle joukkueenjohtajina. Vimpelin kapteenina toimii Vesa Liikala ja muun Suomen Antti Tokkari. Ministeri Antti Kurvinen, joka nuoruudessa pelasi pesäpalloa sarjatasolla, on myös tulossa peliin. Tähdistö-ottelun pelaajilla on alla kaikkiaan 19 Itä-Länsi ottelua.

Yksi mielenkiintoisimmista pelaajista on painin maailmanmestari ja EM-kultaa voittanut Petra Olli.

–Täytyy käydä etsimässä kotoa Lappajärveltä räpyläni, joskus nuoruudessa tuli pelattua pesistäkin.

Ottelussa nähdään useampi entinen huippupesäpalloilija, kansaedustajia, kunnanjohtajia ja yritysjohtajia.

–Vaikka ottelussa ei lyödä palloa hampaat irvessä, haluaa jokainen varmasti voittaa. Otteluun on ollut valtava tunku, on hienoa huomata kuinka entiset huippupelaajat yhä arvostavat Saarikentän tunnelmaa ja haluavat tulla pelaamaan Vimpeliin, myhäilee ottelun järjestelyistä vastaava Jari Porttila.

Pesisfestarien aikana järjestetään myös pesäpallon pituusheiton ja räpylänheiton ensimmäiset MM-kisat.

–Alkukarsinnat, joihin voivat osallistua kaikki halukkaat, järjestetään finaalia edeltävänä päivänä ja vielä finaalipäivänäkin voi osallistua karsintoihin, festivaalien järjestelyistä vastaava Mikko Liikala kertoo.

–Pesäpallonheiton MM-finaali pidetään Vimpeli-Hyvinkää ottelun tauolla ja räpylänheiton MM-finaali puolestaan Vimpeli-Seinäjoki ottelun tauolla pesisfestivaalien yhteydessä.

Kummassakin kilpailussa kilvoitellaan miehissä ja naisissa sekä tyttöjen ja poikien 12-vuotiaitten tai nuorempien sarjassa.

Lauantaina taistellaan Lakeaharjulla suurta suosiota saaneiden kuntoportaiden SM-kisoissa.

Pesisfestivaalien yhteydessä järjestetään myös Suomen suurimman pesäpallon ympärille rakennetut markkinat.

–Markkina-alue aukeaa jo torstaina ja myyjät pysyvät paikalla sunnuntaihin saakka, Liikala kertoo.

–Erityistä tapahtumassa on se, että nuoret saavat markkinakojun paikan ilmaiseksi. Näin se pääsevät maistelemaan ”yrittäjyyttä” ja markkinahenkeä, Leijonanmieli painottaa.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.