Lukijan mielipideartikkeli:

In memoriam – “Siipirikko” on kuollut

kva
SE on nyt ohi. Markku Lumion viimeinen työtehtävä Kauhavan kaupunginjohtajana oli valtuuston kokous tänään maanantaina 20.6. klo 18.00 Härmän kuntokeskuksen Lakeussalissa. Hän katsoi silmästä silmään "harakkaparvea, joka teloitti lajitoverinsa". Näin tapahtui luonnossa meidän kotipihallamme 4–5 vuotta sitten, kun harakat tappoivat siipirikon lajitoverinsa.

Markun teloituksen teki Kauhavan kaupunginhallituksen ja valtuuston “harakkaparvi”. Ero on siinä, että Markku jää henkiin, meidän Siipirikkomme ei. Sekä valtuustossa että hallituksessa oli Markun tukijoita. Mutta “parvi” oli suurempi.

Mylläkkä alkoi, kun Petri Hietamäki toi esille jo sovitun asian vuodelta 2018. Lisäksi hän huomasi, että Kauhavalla on johtajuusvaje. Mielestäni tätä ”vajetta” löytyi Hietamäen omista kuvitelmista. Mitä ihmeellisimpiä tarinoita levisi maailmalle. Tavallisesti epäluotettavan lähteeni mukaan kokoomuksen ryhmäkokouksessa olisi väitetty kaupunginjohtajan ajaneen lentävällä matolla kuun pimeällä puolella. Tämän tasoisia tarinoita nimettömät ja nimelliset lähteet levittivät julkisuuteen.

“Teloituksen” sinetöi “puolueettoman” ylimääräisen toimikunnan raportti. Tämä 140-sivuinen, kyhäelmä on täynnä pelkää pahaa tahtoa ja pääosin valheita.
Opuksen loppupäätelmä oli jo valmiiksi kirjoitettu ennen varsinaisen “todistelun” aloittamista. Tässä toimittiin hyvän marxilais-leniniläisen menetelmän mukaisesti.

Me Markun ystävät pyysimme kaikkia Markun tukijoita ja erikoisesti Pro Positiivinen Kauhava -liikkeessä toimineita tulemaan valtuuston kokoukseen. Osoitimme näin tukemme Markulle loppuun asti. Tukea hän tarvitsi, kun istui viimeistä kertaa kaupunginjohtajana pöydän taakse kohtaamaan sen pahan, joka istui vastapäätä salissa ja hänen vierellään pöydän takana.

Pöydän taakse istuminen ja työnsä hoitaminen vaati rohkeutta.
Mutta Markku on rohkea ja ennen kaikkea herrasmies, joka hoiti tehtävänsä tyylikkäästi loppuun asti.

Mainos

Mitään loppusanoja Markku Lumio ei saanut sanoa. Hänet vaiennettiin. Puhujat kyllä kehuivat Kauhavan taloudellista tulosta, joka oli +2,8 miljoonaa. Samalla kuitenkin näytettiin ovea tuloksen yhdelle arkkitehdille eli kaupunginjohtajalle. Siinä oli Kauhavan ”parven” kiitos.

Kokouksen loppu oli surullinen. Markun asiaa käsitteleviä puhujia häirittiin ja estettiin. Katsokaa itse netistä kokouksen surkea lopetus. ”Häirikötkin” selviävät. Kauhavan Cosa Nostra on mahtinsa näyttänyt.

Kauhava menetti loistavan kaupunginjohtajan. No siellä taustalla jo hankitaan uutta kesämekkoa tai puvun takkia ja solmiota johtajahaastattelua varten. Valinnan hetkellä tämän kupletin juoni tulee paljastumaan kaikessa alastomuudessaan.

Salissa me emme osoittaneet mieltä tai häirinneet kokousta millään lailla. Olemalla paikalla osoitimme tukemme Markku Lumiolle. Rouvamme jopa halasivat Markkua, mikä on kauhistus Kauhavalla.


Varatuomari Markku Lumio lähti Kauhavalta herrasmiehen lailla. Se oli hänen tyylinsä mukaista.

Kauhavalla 20.6.2022 klo 21.45 Markun ystävä ja työtoveri valtuustoajalta Eero Paavola, FM

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.