Penninkankaasta sosiaalijohtaja

Tanja Penninkangas. Arkistokuva.
Tanja Penninkangas. Arkistokuva.
Tanja Penninkangas. Arkistokuva.
Tanja Penninkangas. Arkistokuva.
ETELÄ-POHJANMAAN aluevaltuusto valitsi maanantaina professio- ja toimialuejohtajat Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle. Sosiaalityön professiojohtajan, sosiaalijohtajan virkaan valittiin alajärveläinen YTM Tanja Penninkangas.

–Tanja Penninkangas on toiminut sote-uudistuksen valmistelussa jo edellisellä hallituskaudella ja työskentelee nyt muutosjohtajana. Hänellä on laajaa sosiaalialan kokemusta sekä yksityiseltä että kunnalliselta sektorilta, perusteli valtuuston puheenjohtaja Paula Risikko.

Lääketieteen professiojohtajan, johtajaylilääkärin virkaan valittiin LT Kirsti Kähärä ja hoitotieteen professiojohtajan, johtajaylihoitajan virkaan TtM Kaija-Riitta Suonsyrjä.

Terveyden- ja sairaanhoitopalveluiden toimialuejohtajan valinnasta äänestettiin. Kokouksen aikana esitettiin vastaehdotuksena virkaan valittavaksi erikoislääkäri Pauliina Pippolaa. Äänestyksessä äänin 32–26 valituksi tuli kuitenkin erikoislääkäri Tiina Perä yhden valtuutetun äänestäessä tyhjää.

Muiden toimialuejohtajien osalta valinnat päätettiin yksimielisesti esitetyn mukaisesti: perhe- ja sosiaalipalveluiden toimialuejohtajan virkaan valittiin YTM Päivi Saukko, ikäihmisten palveluiden toimialuejohtajan virkaan YTM Tarja Palomäki, pelastustoimen toimialuejohtajan, pelastusjohtajan virkaan insinööri ylempi AMK) Harri Setälä ja hallinto- ja strategiapalveluiden toimialuejohtajan virkaan OTM, YTM Tommi Niemi.

Lisäksi aluevaltuusto merkitsi tiedoksi ja hyväksyi arviointiin, talouteen, sisäiseen valvontaan ja riskienhallintaan liittyviä dokumentteja.

Aluevaltuusto myös hyväksyi Etelä-Pohjanmaan alueellisen hyvinvointikertomuksen vuodelta 2021 ja hyvinvointisuunnitelman vuosille 2022–2025.

Nuorisovaltuuston edustajaksi aluevaltuustoon nimettiin varsinaiseksi jäseneksi Juuso Försti ja varajäseneksi Eetu Setälä.

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.