Kuusiokunnat ja Järviseutu nousevat valtiontuen II-tukialueiksi

VALTIONEUVOSTO on juuri päättänyt EU:n alueellisen valtiontuen suuntaviivojen mukaisista I ja II-tukialueista kaudelle 2022-2027. Uuden jaon mukaan Etelä-Pohjanmaan maakunnasta Kuusiokuntien ja Järviseudun seutukunnat nousevat II-tukialueeksi.

–Järviseudun ja Kuusiokuntien saaminen II-tukialueen piiriin on maakunnallemme tärkeä alueellinen työvoitto. Se lisää yritysten investointimahdollisuuksia ja tuo alueet tasavertaisiksi hyvin samankaltaisten Keski-Suomen seutukuntien kanssa, toteaa maakuntavaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola.

Savola harmittelee kuitenkin sitä, että Suupohjan seutukunta ei päässyt mukaan II-tukialueeseen, vaikka sen eteen tehtiin vahvaa edunvalvontatyötä. Yhteisen maarajan puuttuminen muiden alueiden kanssa nousi tässä kysymyksessä esteeksi.

Kuusiokuntien ja Järviseudun seutukuntien lisäksi tukialueeseen II kuuluvat Keski-Suomen maakunnasta Jämsän seutukunta sekä Joutsan, Keuruun ja Saarijärvi-Viitasaaren seutukunnat, Päijät-Hämeen maakunnasta pohjoiset kunnat Hartola, Sysmä, Padasjoki ja Heinola sekä Pirkanmaan maakunnasta Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula ja Juupajoki.

Tukialueet määritellään EU:n asettamien kriteereiden puitteissa. Keskeisimpiä kriteereitä ovat väestöntiheys, BKT ja työttömyysaste sekä tietyt maantieteelliset erityispiirteet. 

Tarkoituksena on kohdentaa tukea alueille, joiden taloudellinen tilanne on epäsuotuisa suhteessa koko unioniin tai jotka ovat kansallisesti epäedullisessa asemassa. Tukialueilla yritysten investointeihin myönnettävän avustuksen taso voi olla korkeampi kuin muualla maassa. Tukea myöntävät ELY-keskukset.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.