Töitä ja tekijöitä -tapahtuma kokosi ukrainalaisia tutustumaan alueen työpaikkoihin – yrityksiä halutaan rohkaista ulkomaisen työvoiman palkkaamiseen

dsc0535
dsc0535
JÄRVISEUDUN ammatti-instituutin tiloissa 8. kesäkuuta järjestettyyn Töitä ja tekijöitä -tapahtumaan kokoontui ukrainalaisia ympäri Järviseutua kuulemaan sekä työ- että opiskelumahdollisuuksista. Paikalla oli eri alojen edustajia esittelemässä työpaikkojaan ryhmälle, josta niin ikään löytyi monen alan ammattitaitoa.

Tapahtuma jakoi tärkeää tietoa myös yrityksille. Welcome2ep -hankkeen maahanmuuttajakoordinaattori Galina Sillanpää haluaakin rohkaista yrityksiä vielä aktiivisempaan osallistumiseen. 

– Haluamme pienentää työnantajan kynnystä palkata ulkomaalaista työvoimaa tarjoamalla tietoa muun muassa erilaisista palkkatukitoimista, joita on mahdollista saada. Myöskään kielimuuria ei tarvitse pelätä, työn teossa ihminen oppii äkkiä kieltä. Työnantajilla on niin monia muotoja työllistää ja ensin voi ottaa vaikka harjoitteluun, muistuttaa Sillanpää. 

– Motivaatio työllistyä on ukrainalaisilla suuri. Lisäksi heissä on paljon taitavia ja ammattitaitoisia ihmisiä.  

Alueen ukrainalaisista miehistä löytyy muun muassa rakennusalan ammattilaista, hitsaajaa ja rekkakuskia. Naisista esimerkiksi kauppatieteiden koulutuksen omaavaa, hammaslääkäriä ja sairaanhoitajaa.  

Hoitoalan henkilöstöpula on tiedossa ja tulevaisuudessakin tekijöitä tarvitaan. 

Hoiva-alaa edustamassa ollut Venla ja Väinö -kodin palveluvastaava Maija Riihimäki kertoo, että myös halu auttaa on suuri. 

Mainos

– Kyllä työ on ihmiselle sellainen asia, joka pitää pinnalla. Täälläkin on varmasti ihmisillä taustalla monenlaisia kokemuksia. Työ pitää arjessa kiinni, auttaa oppimaan kieltä sekä tutustumaan ihmisiin, sanoo Riihimäki. 

Ukrainalaisia hän kertoo kiinnostavan muun muassa se, täytyykö työssä osata suomen kieltä ja millaista koulutusta tarjolla olevat työt edellyttävät. Kommunikointia helpottamassa paikalla oli tulkkeja. 

– Koulutusmahdollisuuksista oli puhetta. Kerroimme, että Lappajärvellä on mahdollista opiskella lähihoitajaksi ja hoiva-avustajaksi. Myös oppisopimus mahdollisuudesta keskusteltiin, kertoo Lehtimäen asumisyksikkö Wilhelmiinan palveluvastaava Jelena Herrala. 

TAPAHTUMA herätti paljon mielenkiintoa niin työnhakijoissa kuin paikalla olleissa työnantajissakin. Ensimmäinen työhaastattelu sovittiin jo samana iltana seuraavalle päivälle. 

– Ja juuri sain tiedon, että hän myös sai sen paikan, kertoo Sillanpää. 

– Haluamme kiittää Alajärven kaupunkia kuljetuksen ja lasten hoitopaikan järjestämisestä tilaisuuden ajaksi. Myös Vimpelin, Lappajärven ja Evijärven kuntia haluamme kiittää sujuvasta yhteistyöstä ja monipuolisesta avusta. Tästä on hyvä jatkaa, kiittelee Sillanpää. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.