Ailahtelevilla suorituksilla pisteitä jälleen Veikoille

Neea Mattila esitti jälleen hyviä otteita viime peleissä. Kuva: Jani Vuorela
Neea Mattila esitti jälleen hyviä otteita viime peleissä. Kuva: Jani Vuorela
Neea Mattila esitti jälleen hyviä otteita viime peleissä. Kuva: Jani Vuorela
Neea Mattila esitti jälleen hyviä otteita viime peleissä. Kuva: Jani Vuorela
LAPPAJÄRVEN Veikot sai tyytyä kolmeen sarjapisteeseen viime viikon kahdesta pelistä.

LaVeKirittäret 21 (12, 32, 61) 

Tiistaina Kirittäret Jyväskylästä antoi kelpo vastuksen. Kahden tasaisen jakson jälkeen ratkaisu tuli vasta supervuorossa.  

Sanna Särkijärvi avasi Veikkojen juoksutilin pelin alussa hyvällä välilyönnillä. Jyväskylä kuittasi välittömästi tasoittavallaan kahdella juoksulla, mitkä riittivät jaksovoittoon.  

Toisella jaksolla Aleksandra Latvala hyvällä kakkosrajanäpillä ja Iisa Rintamäki komealla välilyönnillä kotiuttivat peräkkäisillä lyöntivuoroilla etenijät. Kirittäret tasoitti ja näytti jo varsin uhkaavalta, että peli päättyisi sen eduksi. Viimeisessä vuorossa kahden palon tilanteessa Sanna Särkijärven takakenttälyönti ei pysynyt kopparin räpylässä, ja kauden ensimmäisen pelinsä LaVe:ssa pelannut Saana Kamppinen karkasi kolmoselta. 

Veikkojen kapteenisto ja palkitut Särkijärvi ja Latvala nousivat kotijoukkueen sankareiksi iskemällä ottelussa kumpikin neljä juoksua. Supervuorossa pelin vakuuttavin sisäpelaaja Sanna kotiutti kahdesti ja polttavin ulkopelaajaa Ale puhkaisi kakkosjatkeelta 1+2.  Nämä vedot sinetöivät jälleen kerran Veikoille kahden pisteen voiton.  Nopea kärkiparivaljakko Neea Mattila ja Saana Kamppinen toivat kumpikin kolme juoksua. 

YKLaVe 21 (111, 25, 50) 

Mainos

Sarjanousija Ylivieskan Kuula osoitti vaarallisuutensa ja pyöritti Lavettaria oikein kunnolla. Kolmostilanteet menivät sille peräti 28–11, mikä kertoo karua kieltä Veikkojen lukuisista ulkopelivirheistä. Nyt kävi niin kuin kaksi viikkoa sitten Haminassa. Oliko latausta liikaa, vai mistä johtui pelin alun haparoinnit. 

Tauko rauhoitti pelaamista. Veikot aloitti räväkästi viidellä juoksulla. Edellisessä ottelussa loistanut Sanna Särkijärvi puhkaisi kakkospuolelta kotijoukkueen kentän 1+2 tuottaneella lyönnillä. Aleksandra Latvala ja Iisa Rintamäki onnistuivat myös tässäkin pelissä kotiutuksissaan. Kuula sai molemmat juoksunsa LaVen räpeltäessä pallon kanssa, mutta tilanne pysyi hallinnassa. 

Supervuoro oli toistoa avausjaksolta. Emännät iskivät, kun saivat siihen tilaisuuden. Näitä tilaisuuksiahan Veikot tarjosi heikoilla heitoilla ja muilla räpylävirheillä. Ylivieska kierrätti sisäpeliään niin, että Nea Santahuhta pääsi lyömään kaksi kertaa tässä vuorossa. Molemmilla kerroilla tuloksena kaksi juoksua taululle. Hänen saldonsa koko pelissä oli 1+7/3 ja kärkilyönnit 12/13. 

Neea Mattila meni kärkenä hyvin kentälle, keräsi tehot 7/8 ja pelasti kopparin tontiltaan muutamia vaarallisia lyöntejä syöksyillään. Toisen palkinnon nappasi 100-prosenttisin tehoin pelannut Iisa Rintamäki, joka oli Sanna Särkijärven, 86% prosenttia, ohella vakuuttavin sisäpelaaja. Saana Lahti sai joukkueensa polttavimman ulkopelaajan maininnan. 

Lavettaret on alkukauden aikana pitänyt pintansa supervuoroissa ja napannut viisi kahden pisteen voittoa. Toivottavasti tämä oli vain tilastollinen tappio sen suhteen. Voittoa LaVe pääsee hakemaan lauantaina Veikkolassa kello 17 alkavassa pelissä. Vieraaksi saapuu etelälohkon kakkospaikalla oleva Pesäkarhujen reservijoukkue Porista.   

Reijo Kärnä 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.