Lappajärven 51. kuvataideleiri kesäkuussa Nykälässä

Kesän 2021 taideleirillä Sinikka Salon maalaama asetelma, öljy kankaalle.
Kesän 2021 taideleirillä Sinikka Salon maalaama asetelma, öljy kankaalle.
JÄRVILAKEUDEN kansalaisopiston järjestämä kuvataideleiri tarjoaa tänä vuonna oppilaille elävän mallin maalaamista tai piirtämistä. Opettajina toimivat kuvataiteilijat Elina Försti ja Laura Hetemäki.

Nykälänniemen ympäristö tarjoaa monenlaisia luontokohteita kuvattavaksi, joten juhannuksen jälkeisestä viikosta muodostuu jälleen mielenkiintoinen. Leirin teemana on tänä vuonna runsaus ja niukkuus. 

Latojen ja riihien kuvaajana tunnettu Elina Försti on opettanut kuvataideleirillä useana vuonna. Ensimmäistä kertaa opettamaan tuleva Laura Hetemäki kertoo, että hänen työskentelynsä ytimessä on maalaus. Teoksen lähtökohtana on luonnoskirjaan piirretty asetelma, muistiin kirjoitettu tapahtuma tai kohtaus unesta tai väri, jota hän yrittää maalaamalla tavoittaa. Hetemäki aloitti tammikuussa 2022 opinnot maalaustaiteen maisteriohjelmassa Kuvataideakatemiassa Helsingissä.  

Mainos

LEIRILLE otetaan tällä kertaa 20 opiskelijaa. Viikon ohjelmassa on teoriaopetusta, elävän mallin maalausta, asetelman tekemistä sekä aikaa omaehtoiselle työskentelylle joka päivä. Opiskelijat työskentelevät akryyli-, öljy- tai akvarellivärein.  

Aino Alppinen 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.