Kotihoidontuen kuntalisä valtuuston käsittelyyn

alaj_kaupt_3
ALAJÄRVEN kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 6. kesäkuuta valtuustoaloitteiden tilanteita.

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä teki elokuussa 2021 aloitteen kotihoidontuen kuntalisän maksamisesta alle kolmivuotiaista, jotka eivät ole kunnallisessa päivähoidossa. Sivistystoimi laati asiasta selvityksen, jonka lopputulema oli, ettei kuntalisän maksaminen vaikuta varhaiskasvatuspaikkojen tarpeeseen.
Aino Kanervikkoaho-Kataja (kd.) esitti, että asian käsittelyä jatketaan ja vuosille 2023 ja 2024 varataan määräraha kotihoidon kuntalisää varten. Pentti Joensuu (kok.) kannatti. Äänestyksessä kolme kaupunginhallituksen jäsentä jäi alkuperäisen esityksen taakse, seitsemän äänesti kuntalisän puolesta. Valtuusto käsittelee kuntalisän myöntämistä myöhemmin. Sen kuluiksi on laskettu 210 000 euroa.

ALAJÄRVEN kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelman laatimisen tilanteen. Suunnitelman laatiminen käynnistyi valtuutettu Jenni Kuistin valtuustoaloitteen pohjalta kaupunginhallituksen marraskuussa tekemällä päätöksellä. Valmisteluryhmää on vetänyt hallintojohtaja. Henkilöstöjaosto on hyväksynyt kaupunkia työnantajana käsittelevän kaupungin tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelman kokouksessaan helmikuussa. Sivistystoimessa on koulutuksen järjestäjän roolissa laadittu vastaavat suunnitelmat.

Hallintojohtaja on valmistellut palveluita koskevaa yhdenvertaisuussuunnitelmaa yhdessä eri hallintokuntien edustajien kanssa. Valmistelu on vielä kesken. Seuraavassa vaiheessa asiasta kuullaan vanhusneuvostoa, vammaisneuvostoa ja nuorisovaltuustoa. Suunnitelma tuodaan lisäksi lautakuntien kommentoitavaksi niiden toimialan osalta. Suunnitelman on tarkoitus valmistua alkusyksystä 2022.

ALAJÄRVEN, Vimpelin, Evijärven ja Lappajärven yhteisen koulutuksenjärjestämismallin toteuttaminen etenee valtuuston päätettäväksi. Ensisijaisena tavoitteena uuden mallin suunnittelussa on ollut toisen asteen koulutuspalveluiden saavutettavuuden turvaaminen Järviseudun alueella taloudellisesti kestävällä pohjalla ikäryhmien pienentyessä. Samalla pyritään turvaamaan laadukkaan perusopetuksen jatkuminen kaikissa kunnissa.

VALTUUSTOLLE esitetään, että se myöntää yhteensä enintään 500 000 euron määräisen omavelkaisen takauksen Järvis-Energia Oy:n Alajärven Osuuspankilta nostettavaan 1 500 000 euron suuruiseen lainaan siten, että Alajärven kaupungin vastuu on aina enintään 1/3 kyseisen lainan jäljellä olevasta pääomasta ja siihen liittyvistä kuluista ja koroista.

LEHTIMÄEN Ränkipäivien järjestämiseen myönnettiin 500 euron avustus. Ränkipäivät järjestetään 4.-10.7.2022. Markkinapäivä on 9.7.2022.

Vesisuojeluyhdistys Yhteinen Ähtärijärvi ry:lle myönnettiin 3 100 euron avustus.

Kaupunginhallitukselle tuotiin tiedoksi, että hallintojohtaja Nina Pärssinen on 24.5.2022 päivätyllä ilmoituksella irtisanoutunut Alajärven kaupungin hallintojohtajan virasta siten, että virkasuhde päättyy 30.9.2022.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.