Runopiknikillä ei pönötetä – hämmentävän suosion saaneen runokilpailun parhaat palkitaan

Alajärven kirjaston runopiknikillä on monipuolista ohjelmaa ja rentoa menoa.
Alajärven kirjaston runopiknikillä on monipuolista ohjelmaa ja rentoa menoa.
Alajärven kirjaston runopiknikillä on monipuolista ohjelmaa ja rentoa menoa.
Alajärven kirjaston runopiknikillä on monipuolista ohjelmaa ja rentoa menoa.
ALAJÄRVEN kirjaston puistoalueella kokoonnutaan piknik-tunnelmissa lauantaina 11.6. kello 11–14 juhlistaen kesää, elämää ja runoutta!

Runopiknik on osa Alajärven kirjaston RunoKuva-hanketta, jonka keskeisenä teemana on runojen esille tuonti ja ilmaisu monin eri tavoin.  

Runopiknikille saapuu huippuesiintyjiä läheltä ja vähän kauempaakin. Esitykset ja vapaa seurustelu kulkevat käsi kädessä, runopiknikillä ei pönötetä! Runous ja sanataide yleensä sopii kaikille vauvasta vaariin eikä yleisöltä vaadita erityistä kokemusta runouden parissa.    

Piknikin aloittavat Jussi Lampi ja Arto Juurakko. Murrerunoilija Arto Juurakko on kirjoittanut runojen lisäksi oppikirjoja, tietokirjoja, näytelmiä, laulun sanoja, lehtijuttuja ja kolumneja. Näyttelijä Jussi Lampi on tunnettu lukuisisten elokuva- ja TV-rooliensa lisäksi myös muusikkona. Lampi saapuu Juurakon kanssa Runopiknikille tulkitsemaan Juurakon runoutta.  

RunoKuva-hankkeen runokilpailu oli käynnissä kevään ajan ja runsas osallistuminen yllätti järjestäjät positiivisesti! Kilpailua käytiin lasten, nuorten ja aikuisten sarjoissa. Kilpailurunoja lähetettiin kaikkiaan 260 kappaletta! Runoraati on voittajat valinnut, suurelle yleisölle runot ja runoilijat paljastetaan vasta piknikillä. Palkitsemistilaisuus alkaa klo 12. 

Palkitsemisen jälkeen lava on vapaa! Tule kokeilemaan rohkeasti lavarunoutta ja esitä runosi, lorusi tai mietteesi piknik-yleisölle. Olet sitten kirjoittanut pöytälaatikkoon tai julkaissut runojasi, kaikki ovat yhtä tervetulleita runolavallemme!  

Mainos

Nästyyki-ryhmä tuo mukanaan musiikin ja piknikiä siivittää iskelmälyriikat ja -sävelet eri vuosikymmeniltä. Vuonna 2020 perustettu teatteriryhmä Nästyyki koostuu alajärveläisistä, vimpeliläisistä ja soinilaisista harrastajanäyttelijöistä. Nästyykin Tarja Kultavuori toimii myös Runopiknikin juontajana.  

Nelimarkka-museon Runollinen maisema- taidetyöpajassa maalataan maisemaa ja luontoa ympärillä. Huonolla kelillä siirrytään maalaamaan sisätiloja ja arkkitehtuuria. Vinkkejä ja apua tekniikoiden kanssa sekä taidetarvikkeet saatavilla. 

Lisäksi puistoon on tehty runopolku lasten ja lapsenmielisten viihdykkeeksi. Paikalla myös 4H-kioski, josta voit ostaa pientä purtavaa, jos eväät unohtuivat kotiin.  

Eikö siis nähdä kirjaston puistossa ensi lauantaina? Runopiknikille on hyvä sopia vaikka treffit tuttujen kanssa. Viipyä saa lyhyen tai pitemmän kaavan mukaan. Toivotaan hienoa säätä, mutta jos ei sitä saada, siirrytään kirjaston sisätiloihin. Ota mukaan viltti tai retkituoli, halutessasi jotakin hyvää evästä sekä tärkeimpänä sanataiteelle avoin mieli! 

Kerttu Antti-Roiko 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.