Maakuntavisa – eksyitkö sinäkin Etelä-Pohjanmaalle?

Kauhajoen ”sosimet” eivät olleet kaikille tuttuja ennastaan.
Kauhajoen ”sosimet” eivät olleet kaikille tuttuja ennastaan.
Landemia- ja Kylille-hankkeet kutsuivat kevään aikana somekanavissaan yleisöä mukaan eksymään Etelä-Pohjanmaalle. Ilahduttavan moni lähti mukaan maakuntamatkallemme, sillä omien somekanaviemme mukana matkaavia oli noin 112 000, kirjoittaa tiedottaja Päivi Kultalahti.

Kiersimme kaikki Etelä-Pohjanmaan kunnat antaen niin kuvallisen kuin sanallisenkin vihjeen, missä kulloinkin olimme vieraisilla. Maakuntamatkamme perimmäinen syy oli tuoda eteläpohjalaisia asuinseutuja tutuksi kevyellä tavalla niin Etelä-Pohjanmaan nykyisille asukkaille kuin myös tuleville. Halusimme seikkaperäisten sekä humorististenkin vihjeiden avulla oivalluttaa seuraajia miettimään, miksi vihje oli sellainen kuin oli sekä tutkimaan ja tutustumaan paikkakuntaan kunkin kunnan omien verkkosivujen kautta tarkemmin. Tavoitteena oli tuoda Etelä-Pohjanmaa uudella ja hieman erilaisella tavalla esille myös potentiaalisten muuttajien ja monipaikkaisesti elelevien tutustuttavaksi.

-Maakuntavisalle asettamamme tavoite täyttyi todella hienosti, sanoo Landemia-hankkeen koordinaattori Tarja Vuorinen. Suuren seuraajamäärän lisäksi saimme paljon positiivista palautetta muun muassa kysymysten muotoilusta ja jopa visaisuudesta. Yleisö tuntui odottavan seuraavan viikon vihjettä ja maakuntakohdetta innolla.

Omien kanaviemme lisäksi jaoimme Maakuntavisan vihjeitä useisiin kuntien ”puskaradiokanaviin”, joissa intouduttiin arvailemaan, tietämään ja jopa keskustelemaan viikon vinkistä sekä paikkakunnasta joskus hyvinkin aktiivisesti.

Tilastojen mukaan eniten haastetta aiheuttivat arvata tai tietää Kurikan ja Kauhajoen vihjeet, etenkin Järviseudulla asustelevien osalta. Oli kuitenkin hienoa, että yleisö uskaltautui vastaamaan ja kommentoimaan, vaikka varmaa tietoa vastauksesta ei ollutkaan. Todella hienoa heittäytymistä!

Kylille-hankkeen koordinaattorit Irma Kortesuo, Jaana Sippola, Tuija Takamäki ja Päivi Kultalahti ovat yhtä mieltä siitä, että ainakin maakuntavisan tekijöillä on ollut hauskoja hetkiä eri kuntien vihjeitä miettiessä.

-Toivomme, että tämä hieno fiilis välittyy eteenpäin ja rohkaisee sekä oman maakunnan väkeä että potentiaalisia muuttajia tutustumaan eteläpohjalaisiin kuntiin ja kyliin sekä muuttamaan Etelä-Pohjanmaalle. Luontokohteet ja kesätapahtumat ovat kohta parhaimmillaan, kannattaa lähteä kylille!

Maakuntavisan kooste on tutustuttavissa hankkeiden kotisivuilla eli landemia.fi ja kylille.net/ajankohtaista. Sivuilta löytyy myös muuta hankkeiden tarjoamaa palvelutoimintaa kylien ja kylillä toimivien yhdistysten hyväksi.

Seuraava tempaus on kesäkuun toisena lauantaina järjestettävä valtakunnallinen Avoimet kylät -teemapäivä. Kylät voivat ilmoittautua mukaan tempaukseen joko Leader-ryhmien kyläasiantuntijoille tai Eteläpohjalaiset Kylät ry:lle. Lisätietoa kampanjasta löytyy Suomen Kylät ry:n kotisivulta.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.