Parturina päivä kerrallaan – Vimpeli tarjoaa pop up-tilaa yrittäjille

Sisko Lassila palasi työhönsä parturi-kampaajana neljän vuoden tauon jälkeen.
Sisko Lassila palasi työhönsä parturi-kampaajana neljän vuoden tauon jälkeen.
Sisko Lassila palasi työhönsä parturi-kampaajana neljän vuoden tauon jälkeen.
Sisko Lassila palasi työhönsä parturi-kampaajana neljän vuoden tauon jälkeen.
NÄINKÖ oikein, että tässä on parturi? Piti oikein kääntyä takaisin ja katsoa. Onkin pitänyt jo monta viikkoa poiketa parturiin, totesi asiakas poiketessaan kampaajalle ilman ajanvarausta. Vimpeliläinen parturi-kampaaja Sisko Lassila huokuu hyvää tuulta. Hän on palannut työhönsä neljän vuoden tauon jälkeen ja vuokrannut kunnalta työhuoneen entisen Siwan kiinteistöstä.

–Jouduin lopettamaan työnteon loukattuani jalkani, mutta en halunnut jäädä kotiin odottamaan eläkepäiviä. Kun mieheni Martti puhui televisio-ohjelmassa näkemästään satavuotiaasta, joka tekee töitä neljä tuntia päivässä, sain idean, että miksen voisi tehdä töitä osan viikkoa nyt, kun jalkani on parempi, kertoo vuodesta 1993 saakka kampaajana toiminut Lassila.

Lassila aikoo tehdä töitä pääsääntöisesti tiistaisin ja perjantaisin, ehkä myös torstaisin, jos tarvetta on. Hänen vuokraamansa tila on pop up-tyyppinen, eli siinä olevia huoneita voivat vuokrata muutkin. Asiakkaan yksityisyyden turvaamiseksi käytännössä tilassa voi olla vain yksi toimija kerrallaan.

–Kunnalla oli ajatus, että tässä esimerkiksi nuoret ammatin harjoittajat pääsisivät kokeilemaan työtään ja tarjoamaan palveluitaan matalalla kynnyksellä, kun tilassa on päivävuokra. Taaempi hoitohuone sopii kaikenlaiseen hierontaan ja vaikka kynsihoitajalle. Ainakin jalkahoitaja on tulossa tähän, mahdollisesti myös hermoratahieroja. Miksei tässä voisi joku toinenkin parturi olla, pitää vain tuoda omat varusteet ja välineet mukanaan. Sijaintikin on hyvä ja oikein keskeinen. Itseäni tämä kiinteistö on kiinnostanut jo pidempään, joten tartuin heti tilaisuuteen. Kovin paljon vapaita liiketiloja ei ylipäätään ole tarjolla tällä hetkellä Vimpelissä.

Kunta laittaa myöhemmin varauskalenterin nettiin, mistä päivän voi varata ja maksaa saman tien. Siihen saakka tilasta voi tehdä tiedusteluja vapaa-aikasihteeriltä.

–On mukava olla töissä ja nähdä ihmisiä. Mielekästä työtä kannattaa tehdä niin kauan kuin on mahdollista, Sisko Lassila toteaa.

–Hiusmuoti kiertää samoin kuin vaatteissakin, menneiden vuosikymmenten lookit tulevat takaisin. Samaan aikaan on myös useita erilaisia tyylejä. Tykkään seurata trendejä tarkasti. Kun on leikkaustekniikan oppinut, taito säilyy kyllä.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.