Seutukunnan voimannäyte tarjosi eväitä asumiseen ja hyvinvointiin

Asumista ja hyvinvointia -messut keräsivät 1500 kävijää.
Asumista ja hyvinvointia -messut keräsivät 1500 kävijää.
LAUANTAINA Alajärven monitoimihallissa järjestetyt Järvi-Pohjanmaan Asumista ja hyvinvointia -messut keräsivät 1 500 kävijää.

Paikalla olleet kiittelivät iloista tunnelmaa ja puheensorinaa. Messujärjestelyt onnistuivat palautteen mukaan hyvin, vaikka tapahtuma koottiin melko lyhyessä ajassa epävarmuustekijöistä johtuen.

–Messut ovat seutukunnan yhteinen voimannäyte ja tapahtuma, jossa ihmiset tapaavat toisiaan, totesi Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen avajaissanoissaan.

Järjestelytoimista päävastuun kantoi JPYP, jonka toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa kertoi messuperinteen käynnistyneen 2012 Vimpelissä järjestetyistä Kotipesään Vimpeliin -messuista.

–Asumista ja hyvinvointia -teema sopii tänne hyvin, alueella on puu- ja metallirakentamisen osaamista, monenlaista, mitä asumiseen tarvitaan, myös hyvinvointiin liittyviä palveluita on tarjolla laajasti.

OHJELMASSA kuultiin erilaisia puheenvuoroja messujen teemaan liittyen. Kuntosaliyrittäjä Tuija Silver-Lager kehotti kysymään itseltään, millaisessa kunnossa on 20 vuoden kuluttua, ellei mikään muutu.

–Millaisia konkreettisia muutoksia olet valmis tekemään, mitä teet jo tänään?

Hänen mukaansa kaikki tiedämme, miten voida hyvin: syö säännöllisesti, harrasta liikuntaa, josta tykkäät ja muista lepo. –Silti itsestä on vaikea pitää huolta. Joka päivä olisi oltava paras versio itsestään, voiko sen helpommin polttaa itsensä loppuun?

Mainos

JOKAISELLA on vuorensa, mikään ei tule itsestään, kertoi vuorikiipeilijänä tunnettu Veikka Gustafsson puheenvuorossaan. Himalaja opetti hänelle paljon. Yhteistyön merkitys kasitonnisten vuorenhuippujen saavuttamisessa nousi korvaamattomaksi.

–Vaikeissa olosuhteissa harva on parhaimmillaan. Kun on henkisesti raskasta, oma asennoituminen määrittelee paljon. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii sekä muiden että itsen motivointia ja innostamista. Hetkinä, jolloin tuntuu, ettei tästä tule mitään, täytyy vain keskittyä siihen hetkeen ja tekemiseen.

Ulkoilmaihmisenä Gustafsson pohtii, että ihmiskunta on lajina yhtä vahva kuin on sen ymmärrys luonnosta. –Heikennymme betonilähiöissä. Ympäristö, jossa voimme olla yhtä luonnon kanssa, on meille hyväksi.

LAPPAJÄRVEN kunnan osastolla valtuutettu Mari Hernesniemi ja viestintä- ja hankekoordinaattori Annie Yli-Leppälä kertoivat tonttitarjonnasta, tapahtumista ja liikuntapaikoista.

–Tontteja on tarjolla Mynkelinmäen, Rovastilan, Pentinmäen ja Välijoen alueilla. Tapahtumakesä on vilkas ja viihde- sekä virkistysaktiviteetteja paljon. Helppokäyttöisen Outdoor Active -sovelluksen avulla löytyy paljon kivoja kohteita.

MYÖS Evijärven kunnan osastolla ulkoilualueet ja kesätapahtumat olivat keskiössä.

–Ihmiset ovat olleet kiinnostuneita erilaisista aktiviteeteista. Meillähän niitä riittää, totesi kehittäjäkoordinaattori Sanna Syrjälä. –Lintutornilla kevätaika on parasta, sinne voi mennä evästelemään ja jos on enemmän aikaa, päälle kävellä uittomiehenlenkki ja paistaa siellä makkarat. Kyläläiset ovat kunnostaneet Särkijärven lenkin, siellä voi tehdä lyhyemmän tai pidemmän patikan. Väinöntalo on jo auki ja kesänäyttely avataan juhannuksena. Sillankorvassakin tapahtuu.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.