Verho- ja Mattotalo juhlii oman kankaan johdolla

Taina Kankaan johtama Verho- ja Mattotalo juhlistaa merkkivuottaan upealla Pala taivasta -kankaalla.
Taina Kankaan johtama Verho- ja Mattotalo juhlistaa merkkivuottaan upealla Pala taivasta -kankaalla.
Lappajärven keskustassa sijaitsevassa Verho- ja Mattotalossa eletään juhlan aikaa, sillä yritys täyttää kaksikymmentä vuotta. Juhlavuosi näkyy erityisesti Vallila Interiorilta tilatun oman kankaan kautta. Verho- ja Mattotalon omistaja Taina Kangas on asiasta innoissaan. –Kyseessä on Pala taivasta –kangas, jonka suunnittelija Matleena Issakainen on ideoinut hänelle lähettämiemme valokuvien pohjalta. Kuvat taas ovat ihmisille tärkeitä kuvauskohteita Lappajärveltä, eli uusi kangas kruunaa juhlavuotemme upeasti.

Pala taivasta –kankaassa näkyy kauniin kesäisissä väreissä niin Lappajärvi kuin muutakin ainutlaatuista kraatterijärven maisemaa. Myös kankaan nimi viittaa juuri Lappajärven avaruudelliseen alkuperään meteoriitin synnyttämänä Euroopan suurimpana kraatterijärvenä. Taina Kangas sanoo Issakaisen olleen juuri oikea henkilö suunnittelemaan juhlakankaan.

–Hän on suunnitellut jo aiemmin kankaita lappajärveläisistä maisemista. Ne ovat olleet erittäin suosittuja, eli tämän vuoksi halusimme hänen suunnittelevan myös Pala taivasta –kankaan.

Pala taivasta -kankaassa yhdistyy kolme eri ajatusta. Ensimmäisenä on Lappajärven syntyhistoria ja toisena ihmisten kokemukset, toiveet ja haaveet.

–Kolmantena, mutta ei vähäisimpänä näkökulmana on kankaassa kiteytyvä yhden ihmisen elämä, eli se tekee kunniaa vuonna 2019 poisnukkuneelle äidilleni.

Uusi kangas jalostuu moneksi. Siitä syntyy esimerkiksi verhoja, tyynynpäällisiä, seinätauluja, pöytäliinoja sekä jopa päiväpeitteitä.

–Pala taivasta –kangas on tästä eteenpäin tärkeä osa Verho- ja Mattotalon valikoimaa. Kangas on työstetty yhteistyöllä, ja olemme ylpeitä siitä.

VERHO– ja Mattotalon juuret juontavat vuoteen 2002, milloin Taina Kankaan äiti Raija Kangas käynnisti yrityksen. Merkittävä rooli yrityksen synnyssä oli Suomen suurimman mattojen valmistajan, VM Carpetin, perustajalla Arto Viita-aholla.

–Arto kysyi äidiltä, ottaisiko hän myyntiin kakkoslaadun matot Lappajärven Värjäämöltä. Tämän jälkeen vuokrattiin isompi liiketila.

–Yrityksen syntyä helpotti, että äidillä oli jo olemassa pieni kangaskauppa. On myös huomionarvoista, että yhteistyömme VM Carpetin kanssa jatkuu edelleen.

Taina Kangas on ollut Verho- ja Mattotalon toiminnassa mukana jo pitkään, ensikosketus yritykseen syntyi avajaisissa.

–Autoin silloin kahvituksessa. Virallisesti aloitin yrityksessä vuonna 2008, ja sukupolvenvaihdoksen myötä minusta tuli omistaja vuonna 2011.

Verho- ja Mattotalon valikoimaan kuuluvat matot, kankaat ja ompelutarvikkeet sekä paljon omassa ompelimossa valmistettuja sisustustekstiilejä. Liikkeen ompelupalvelussa valmistuvat myös asiakkaiden toiveiden mukaiset verhot sekä muut kodin sisustustekstiilit.

–Meiltä löytyy mainioita vaihtoehtoja julkisiinkin tiloihin. Kivijalkakaupan lisäksi palvelemme myös verkkokaupassa.

Kangas suuntaa katseen myös tulevaisuuteen.

–Toiveissani on saada oma palaseni taivasta, ja jatkaa kohti seuraavaa kahtakymmentä vuotta kehittäen väkeni kanssa Verho- ja Mattotaloa Lappajärvellä.

Tomi Olli

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.