Kaupunki tutuksi kiertoajelulla

Kahvitarjoilusta Inkerin lounaskahviossa vastasi vuoden naiseksi nimetty Sylvi Hautamäki. Pullat oli leiponut Laila Karjanlahti
Kahvitarjoilusta Inkerin lounaskahviossa vastasi vuoden naiseksi nimetty Sylvi Hautamäki. Pullat oli leiponut Laila Karjanlahti
Kahvitarjoilusta Inkerin lounaskahviossa vastasi vuoden naiseksi nimetty Sylvi Hautamäki. Pullat oli leiponut Laila Karjanlahti
Kahvitarjoilusta Inkerin lounaskahviossa vastasi vuoden naiseksi nimetty Sylvi Hautamäki. Pullat oli leiponut Laila Karjanlahti
Kauhavalla eri kaupunginosia tehdään tutuksi ajeluiden merkeissä.
Kauhavan Liikenne vei kortesjärviset kierrokselle.
Kauhavan Liikenne vei kortesjärviset kierrokselle.

NYKYINEN Kauhavan kaupunki syntyi vuonna 2009, kun Ylihärmän, Alahärmän ja Kortesjärven kunnat liittyivät Kauhavan kaupunkiin. Ei näin mittava kuntaliitos tietenkään ole ihan ongelmitta syntynyt, vaikka se tapahtuikin vapaaehtoisesti liitoskuntien omien kunnanvaltuustojen päätöksillä. 

Aikaa tuntuu erityisesti vaativan liitoskuntien asukkaiden yhteisöllisyyden kasvaminen omaa kuntaa korostavasta tunteesta uudeksi yhteiseksi Kauhava-hengeksi. Tämä muutos tuskin tulee täydellisesti tapahtumaan vielä lähivuosinakaan, mutta sopii sen eteen kuitenkin toimia yhteisömme eri tasoilla. 

Näissä merkeissä ryhtyi jo pari vuotta sitten Kauhavan tunnettu puuhanainen Eeva Haapsaari värväämään alueemme liikennöitsijöitä avuksi tutustumisajelujen toteuttamiseksi kaupungissamme. Koronaepidemiakaan ei saanut Eevaa luopumaan ajatuksestaan, vaan kerran syntynyttä ideaa piti hän vireellä niin kauan, että epidemian laantuminen tänä keväänä antoi mahdollisuuden sen toteuttamiselle.  

Hänen ajatuksenaan oli, että kunkin liitoskunnan asukkaille järjestetään oma kiertoajelu bussilla valitun reitin mukaisesti läpi koko Kauhavan kaupunkia niin että jokainen osa-alue tulee huomioiduksi. Jokaisella matkalla on mukana asiaan erityisellä huolella perehtyneenä oppaana Jyrki Lahti sekä lisäksi asianomaisen ”pitäjän” edustaja Kauhavan kaupungin hallinnossa. Eevalle tyypilliseen tapaan idean rahoitus ei ole mikään ongelma. Kellekään ei makseta mitään, eikä kukaan pyydä palveluistaan mitään korvausta.  

Ensimmäinen kiertoajelu toteutettiin vapunpäivänä, jolloin kortesjärveläiset saivat olla aloittamassa neljän ajelutapahtuman sarjaa. Mantelan liikenne sai kunnian tarjota kuljetuksen. Mukana oli viisikymmentä henkilöä, joille ansiokkaasti kaupunkimme eri osa-alueiden nähtävyyksiä ja teollisuutta esitteli Jyrki Lahti. Kaupunginvaltuuston edustajana mukana oli Tuula Mäki-Fränti. Kahvit juotiin RoadHouse Alahärmässä. Pullat oli leiponut Pirkko Saarijärvi.  

Laaditun ajoaikataulun mukaisesti viime lauantaina oli vuorossa ns. Kanta-Kauhavan väki. Vaikka sää ei ollut ihan paras mahdollinen, mukana oli tälläkin kertaa viitisenkymmentä henkilöä. Heidän kuljetuksestaan sai vuorostaan vastata Kauhavan liikenne. Opastuksen hoiti Jyrki Lahti ja kaupunginvaltuuston edustajana oli Kari Janhunen.  

Tunnelma näillä kahdella matkalla oli hyvä. Mukana olleet kertoivat, että matkan aikana avautui heille monia sellaisia asioita, joista he eivät olleet aikaisemmin tienneet mitään. Yhteinen mielipide oli, että todellakin näin voidaan edistää alueemme yhteisöllisyyttä ja tehdä kaupunkimme asukkaille tunnetuksi aluettamme ja siellä asuvien ihmisten elämää.  

Kahtena seuraavana lauantaina ovat vuorossa Alahärmän ja Ylihärmän asukkaiden kiertoajelut. Niiden kuljetusvastuussa on vuorostaan Härmän liikenne. 

Jo tehtyjen ajelujen perusteella näyttäisi siltä, että tällaisilla tutustumismatkoilla on paikkansa alueemme tapahtumien joukossa. 

Voitaisiinko ajatella, että jatkossa tämä Eevan hieno idea voisi toteutua niin että Kaupunki tarjoaisi asukkailleen kerran vuodessa vastaavanlaisia tutustumisretkiä, vaikkapa eri teemoilla vuosittain. Kustannus ei lie kaupungin budjettia kaataisi. Talkootöihin voi olla kohtuutonta joka vuosi liikennöitsijöitä kerjätä. 

Mauri Jokela 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.