Päämääränä kullanhuuhdonta Saarikentän huumassa

Tomi Niskanen perää kotiyleisöltä tukea ja tunteiden paloa. Joukkue on valmiina laittamaan itsensä pelikentillä likoon ja esittämään sykähdyttävää pesistä.
Tomi Niskanen perää kotiyleisöltä tukea ja tunteiden paloa. Joukkue on valmiina laittamaan itsensä pelikentillä likoon ja esittämään sykähdyttävää pesistä.
Tomi Niskanen perää kotiyleisöltä tukea ja tunteiden paloa. Joukkue on valmiina laittamaan itsensä pelikentillä likoon ja esittämään sykähdyttävää pesistä.
Tomi Niskanen perää kotiyleisöltä tukea ja tunteiden paloa. Joukkue on valmiina laittamaan itsensä pelikentillä likoon ja esittämään sykähdyttävää pesistä.
VIMPELIN Vedon Superpesis-miehistö starttaa kauteen kovin tavoittein. Joukkue lähtee hakemaan paikkaa finaaliotteluista, jotka on tarkoitus sinetöidä parhaan kokoonpanon tunnusmerkeillä, kultaisilla mitaleilla.

–Tavoite on realistinen, mutta se vaatii meiltä paljon kehittymistä kesän aikana. Harjoituskausi on mennyt erittäin hyvin, vaikka talvesta tuli osittain rikkonainen sairastelujen vuoksi. Seuralle kuuluu iso kiitos siitä, että fysiikkapuoleen on panostettu ja urheilullinen taso on saatu nostettua huippuunsa, kertoo pelinjohtaja Tomi Niskanen

Niskasen mukaan pelillisellä puolella sisäpeli on ollut joukkueen kantava voima, jolla pärjättiin myös viime vuonna loppuun asti. Nyt tavoitteena on ollut ulkopelin tiivistäminen. 

–Meidän pelilliset asiat lähtevät yhdessä tekemisestä ja sitoutumisesta. Kaikki ovat joukkueessa samanarvoisia ja töitä on tehty koko porukalla niiden asioiden eteen, mistä ennen on jääty kiinni. 

Vedon viime kausi päättyi pronssiin, joka viuhkamiehen sanoin oli pettymys siinä hetkessä. Kuukausien kuluessa mitalin väri on kirkastunut. 

–Olimme käytännössä palon päässä runkosarjan voitosta. Meidän puolivälieräsarja Pattijokea vastaan oli jo tosi väkinäistä runnomista ja välierissä Kouvolaa vastaan emme vain yksinkertaisesti olleet hyviä. Nyt jälkeenpäin voi pohtia, jaksettiinko me yksinkertaisesti pelata loppuun asti, Niskanen toteaa. 

Sotkamoa vastaan Vimpeli löysi rautaisen osaamisensa ja toi himmeimmät mitalit ansaitusti Järviseudulle. 

–Mielestäni ei ollut mitään yksittäistä estettä tai asiaa, mistä mestaruus olisi jäänyt viime vuonna kiinni. Olimme silloin ja olemme edelleen huippuyhtenäinen joukkue. 

Kauden alkaessa Vedon riveissä kärsitään pienistä loukkaantumisista, mutta kokonaisuutena joukkueen tilanne on hyvä. Positiivisia uutisia kuuluu myös talvikauden viimeisistä testeistä, joiden perusteella kokoonpano on mennyt kollektiivisesti eteenpäin. 

–Nopeus on parantunut huomattavasti ja hyvällä etenemistasolla on kahdeksan miestä. Tämä mahdollistaa sen, että pystymme pelaamaan koko joukkueella. On tärkeää, että laajuutta löytyy, sillä viime vuonna ykköskeulan peli meni suppeaksi. 

  1. pelaajan ringistä löytyy pelinjohdolle mukavasti materiaalia muovailtavaksi. 

–On olemassa kaksi isoa vaihtoehtoa, joista jommallakummalla ryhdytään hommaa pyörittämään. Liikkeelle lähdetään suunnitelmalla A, ja jos tulee tarve reagoida, sitten reagoidaan, mutta hahmotelmissa ei hypitä edes takaisin, Niskanen valottaa ja lisää, että katseet kannattaa kohdistaa etenkin ulkokentän tekemiseen. 

–Pelityyli tulee muuttumaan ja perustumaan meidän vahvuuksiin. Haluamme pyrkiä pelaamaan nopeaa, härskiä ja luonteikasta pesistä. 

Viuhkamies haluaa nostaa esiin erityisesti nuorisokaartin vahvan kehittymisen ja osaamisen. 

–Meillä on käytännössä kolme B-ikäistä avauksessa. He ansaitsevat ehdottomasti tällä hetkellä pelipaikkansa. Joukkueeseen vaihtui lukkari ja meille tuli toinen lyöjäjokeri. Vaihtuvuutta on tapahtunut ja kasvuprosessia tarvitaan. Nuorilta en odota enempää, mitä tähän mennessä olen nähnyt. Enemmän odotuksia on kokeneen kaartin suhteen, jonka pitää pystyä nostamaan tasoaan. 

Tomi Niskanen peräänkuuluttaa vanhan kunnon Veto-hengen herättelyä ja toimivaa yhteispeliä joukkueen ja kannattajien kesken. 

–Haluamme tuoda koko joukkueena tunnetta peliin ja olla osaltamme luomassa Saarikentän tunnelmaa entiseen loistoonsa. Se tarkoittaa molemminpuolista kommunikointia yleisön kanssa. Nyt on herättävä uinumasta ja lähdettävä yhdessä hakemaan positiivista draivia heti alusta lähtien, jotta kaikki kyläläiset ja joukkue saisivat kokea niitä tunteita, joita pesikseltä haetaan ja vaaditaan. 

Eija Koskela 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.