Monipaikkainen Lappajärvi -työpajoissa etsittiin uusia mahdollisuuksia

Eetu Puntala on tyytyväinen työpajoista saatuihin ideoihin.
Eetu Puntala on tyytyväinen työpajoista saatuihin ideoihin.
Eetu Puntala on tyytyväinen työpajoista saatuihin ideoihin.
Eetu Puntala on tyytyväinen työpajoista saatuihin ideoihin.
POHJATYÖ monipaikkaisuus -toimenpidesuunnitelman käynnistämiseksi Lappajärvellä alkoi jo alkuvuodesta. Kevään aikana järjestettiin kaikkiaan neljä työpajaa. Työpajojen puuhamiehinä toimivat vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela ja lappajärveläinen yrittäjä Eetu Puntala.

Puntala on Maaseutuverkoston Monipaikkaisuuden Mahdollisuudet -työryhmän koordinaatti ja toimii Härmänmaalla projektipäällikkönä. Puntala toimi myös työpajojen järjestäjän sekä toimenpidesuunnitelman kirjoittajana.  

Työryhmiin oli kutsuttu eri organisaatioita, toimijoita, kunnan luottamushenkilöitä, johtoryhmän jäseniä sekä muita kunnan työntekijöitä. Mukana oli myös JPYP:n henkilökuntaa, 4H-yhdistyksen henkilöitä, sekä kyläaktiiveja eri puolilta Lappajärveä. 

TYÖPAJOJEN aiheina käsiteltiin itse monipaikkaisuutta ja etätyötä teemoina, pureuduttiin nykyhetken tarjoamiin mahdollisuuksiin (esimerkiksi vuokra-asuntojen tilanne) sekä yrittäjyyttä minipaikkaisessa arjessa. Neljännessä ja viimeisessä työpajassa ryhdyttiin jo vetämään yhteen konkreettisia asioita toimenpidesuunnitelmaa varten.  

– Uusia ideoita tuli erittäin paljon ja näitä tullaan hyödyntämään toimenpidesuunnitelmassa. Näkökulmia ja hyviä keskusteluja oli jokaisessa työpajassa! Oli tärkeää saada eri tahojen edustajia ja kunnan väkeä saman pöydän ääreen, sanoo Puntala. 

– Ideoita syntyi muun muassa veto- ja pitovoimatyöhön, sekä markkinointiin ja matkailuun.  

TOIMENPIDESUUNNITELMA on Puntalalla parasta aikaa työn alla ja se on tarkoitus saada valmiiksi kuluvan toukokuun aikana. Tämän jälkeen voidaan ryhtyä toteuttamaan suunnitelmaa. 

– Toimenpidesuunnitelma toivottavasti ohjaa kuntaa ottamaan monipaikkaisuuden ja paikkariippumattoman työn hyödyntämiseen entistä paremmin. Olisi hienoa nähdä, että yhteen hiileen puhaltamalla ja ottamalla uusia keinoja etenkin veto- ja pitovoimatyöhön mukaan, saisimme Lappajärvestä entistä mukaansatempaavamman kunnan! 

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.