Koronatartunnat painottuvat ikäihmisiin

korona2
KORONATARTUNTOJEN määrä on kääntynyt laskuun huhtikuun aikana, mutta tartunnat painottuvat aiempaa enemmän vanhempiin ikäryhmiin, tiedottaa Kuntayhtymä Kaksineuvoinen.

THL on laajentanut suositustaan neljänsistä koronarokotuksista koskemaan iäkkäitä, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muita iäkkäitä, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet. Iäkkäiksi voidaan katsoa kaikki 65 vuotta täyttäneet henkilöt.  

Neljänsillä koronarokoteannoksilla pyritään estämään lieväoireistakin koronainfektiota haavoittuvassa väestönosassa. Se ehkäisee osaltaan myös perusterveydenhuollon vuodeosastojen ylikuormittumista. Neljäs rokoteannos voidaan antaa aikaisintaan 3 kuukautta kolmannen rokoteannoksen jälkeen.  

Kolmas rokoteannos voidaan antaa 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille ja riskiryhmiin kuuluville sekä kaikille 18 vuotta täyttäneille.  

Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa voivat yli 12-vuotiaat hakea ensi viikolla koronarokotuksen ilman ajanvarausta (Pfizer) 18.5. Ylihärmässä kello 9–11 ja Alahärmässä kello 13–15, 19.5. Kauhava kello 11–18, 20.5. Kortesjärvellä kello 9–11 ja Evijärvellä kello 13–15. 

Lisäksi saatavilla on Novavaxin uutta Nuvaxovid-koronarokotetta yli 18-vuotiaille. Nuvaxovid-rokotteelle ja 5–11-vuotiaille lapsille rokotusaika varataan rokotusten takaisinsoittonumerosta (puh. 06 2412 4545).  

Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen antamista. Sairastettu koronavirustauti muodostaa suojaa uutta tartuntaa vastaan samalla tavoin kuin yksi rokoteannos, kunhan rokoteannoksen ja koronavirustartunnan väli on vähintään kuusi viikkoa. Pidemmällä aikavälillä saavutetaan parempi immuunivaste.  

Tarkemmat ohjeet koronarokotuksista löytyvät kuntayhtymän verkkosivuilta: www.kaksineuvoinen.fi  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.