Taidehistoria inspiroi kuvataidekoululaisten sielunmaisemia

Kuvataidekoulu Eeron oppilaiden KUVITTELE-näyttelyn teoksia inspiroi taidehistoria.
Kuvataidekoulu Eeron oppilaiden KUVITTELE-näyttelyn teoksia inspiroi taidehistoria.
Kuvataidekoulu Eeron oppilaiden KUVITTELE-näyttelyn teoksia inspiroi taidehistoria.
Kuvataidekoulu Eeron oppilaiden KUVITTELE-näyttelyn teoksia inspiroi taidehistoria.
Kuvataidekoulu Eeron oppilaiden taidenäyttely, jossa pääosassa ovat heidän sielunmaisemistaan maalaamansa teokset, on esillä Alajärvellä Villa Nelimarkassa.

Oppitunneillamme vieraili Aalto-yliopistossa kuvataideopettajaksi opiskeleva Senni. Sennin myötä kuvisoppilaat pääsivät tutustumaan Venny Soldan-Brofeldtin taiteeseen ja elämään. Vennylle meri, perheen rantamökki ja oma pieni taiteilijanateljee, pikkuruinen lautamaja, olivat tärkeitä paikkoja. Merenranta ja siellä leikkivät lapset olivat aihe, jota Venny Soldan-Brofeldt halusi maalata yhä uudestaan – hänen sielunmaisemansa, kertoo Kuvataidekoulu Eeron opettaja Marjut Mässbacka.

Oppilaat pääsivät myös miettimään mikä oli heidän oma sielunmaisemansa, paikka, jossa oli hyvä olla ja missä mieli rauhoittui.

–Oppilaat maalasivat omat sielunmaisemansa akryyliväreillä, pintaa on elävöitetty lisäämällä mukaan hiekkaa ja silkkipaperia. Tehtävää jatkettiin suunnittelemalla maisemaan maja, pesä tai turvapaikka. Majojen rakennus oli oppilaille mieluisaa puuhaa ja lopputulokset ovat muodoiltaan moninaisia ja varsin riemastuttavia. Tehtävän toteuttivat Alajärven Perusopetus I ja II -ryhmät, ja komea kokonaisuus pääsi oikeutetusti mukaan myös kevätnäyttelyyn.

Päättyneen kuviskoulu-vuoden teemoina ja aiheina ryhmissä ovat olleet muun muassa luonto, maisemamaalaus ja taidehistoriaan tutustuminen. –Paikallisella tasolla olemme tutustuneet Eero Nelimarkan maalauksiin ja vierailleet Nelimarkka-museossa. Isompien oppilaiden kanssa vierailimme lisäksi kirjastossa ja käsittelimme samalla myös Alvar Aallon arkkitehtuuria, kertoi opettaja Ulla Hautamäki.

Värioppi, eri tekniikat ja materiaalioppi kulkevat läpi vuoden oppitunneilla. Tänä vuonna tehtiin erilaisia savitöitäkin, ja osa oppilaista kokeili myös savitöiden lasittamista.

–Luovuus ja leikkimielisyys otetaan huomioon ja on tärkeää kannustaa jokaista oppilasta omissa taidoissaan eteenpäin. Vuodenkierron mukaan tehdä tunneilla myös kuvataidetöitä, esimerkiksi jouluun liittyen, nämä työt oppilaat luonnollisesti saavat viedä heti kotiin. Tärkeimmät päätyöt esitellään keväällä kuvataidekoulun kevätnäyttelyssä.

Kuvataidekoulu Eeron kevätnäyttely KUVITTELE on esillä Villa Väinölässä 4.5.–25.5.2022. Villa Väinölä on avoinna tiistaista perjantaihin kello 13–17.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.