Uusimmat kesäblogit:

Kokoomuksen Sankelo: Viljankuivauksen verokohtelu kuntoon

Janne Sankelo toivoo nestekaasun valmisteveron palautusta maanviljelijöille. Kuva: Hanne Salonen, eduskunta
Janne Sankelo toivoo nestekaasun valmisteveron palautusta maanviljelijöille. Kuva: Hanne Salonen, eduskunta
KOKOOMUKSEN kansanedustaja Janne Sankelo esittää viljankuivauksessa käytettävän nestekaasun verokohtelun korjaamista. Eduskunta on hyväksynyt aikaisemmin nestekaasun verokohteluun liittyvän valtionvarainvaliokunnan mietinnön. Lausuma ei ole kuitenkaan johtanut neutraalin palautusjärjestelmän käyttöönottoon.

Nestekaasua käytetään polttoaineena monissa uusissa viljankuivaajissa eri puolilla Suomea. Tekniikkaa pidetään ympäristöystävällisenä ja hyötysuhteeltaan hyvänä tapana kuivata viljaa. Nestekaasun käytöstä ei kuitenkaan ole mahdollista saada kuivauksen yhteydessä valmisteveron palautusta samaan tapaan kuin saastuttavammasta kevyestä polttoöljystä.

Eduskunta on hyväksynyt aikaisemmin nestekaasun verokohteluun liittyvän valtionvarainvaliokunnan mietinnön. Lausuma ei ole kuitenkaan johtanut neutraalin palautusjärjestelmän käyttöönottoon.

”Nestekaasun käyttö on edelleen verotuksellisesti epäreilussa asemassa viljankuivauksessa suhteessa muihin polttoaineisiin tehdystä vaikuttamistyöstä huolimatta. Asian korjaaminen ei vaikuta olevan hallituksen intresseissä”, Sankelo sanoo.

Asian muuttamiseksi 20 Kokoomuksen kansanedustajaa on Janne Sankelon johdolla tehnyt lakialoitteen laiksi maataloudessa käytettyjen eräiden energiatuotteiden valmisteveron palautuksesta annetun lain muuttamisesta.

”Maatalouden kannattavuuden parantamiseksi on tehtävä monia toimenpiteitä. Viljankuivauksen verokohtelun epäoikeudenmukaisuuden korjaaminen on jäänyt hallitukselta tekemättä. Tämä osoittaa joko tietämättömyyttä tai välinpitämättömyyttä sellaisia aktiiviviljelijöitä kohtaan, jotka panostavat elinkeinoonsa ja hakevat viljankuivaukseen tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä menetelmiä”, Sankelo sanoo.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Annie Laitila kehottaa yrittäjiä miettimään UNESCON Geopark-statuksen hyötyjä omaan asiakasvirtaan.

Status tuli – mitäs nyt? 

KRAATTERIJÄRVI Geopark -hankkeelle myönnetty vihreä kortti virallistetaan vasta toukokuussa, mutta työ hankkeen eteen alkaa jo

Annie Laitila kehottaa yrittäjiä miettimään UNESCON Geopark-statuksen hyötyjä omaan asiakasvirtaan.

Status tuli – mitäs nyt? 

KRAATTERIJÄRVI Geopark -hankkeelle myönnetty vihreä kortti virallistetaan vasta toukokuussa, mutta työ hankkeen eteen alkaa jo

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.