Alajärven uusi strategia huomioi myös ympäristövastuullisuuden

Alajärvi haluaa olla jatkossa elävä aluekeskus. Kuva: Alajärven kaupunki
Alajärvi haluaa olla jatkossa elävä aluekeskus. Kuva: Alajärven kaupunki
Alajärvi haluaa olla jatkossa elävä aluekeskus. Kuva: Alajärven kaupunki
Alajärvi haluaa olla jatkossa elävä aluekeskus. Kuva: Alajärven kaupunki
ALAJÄRVEN kaupunginvaltuuston hyväksymässä Alajärven uudessa strategiassa vuosille 2022–2025 on neljä strategista päämäärää, joilla pyritään kehittämään kaupunkia sekä vastaamaan ikärakenteen muuttumisesta aiheutuviin haasteisiin.

Ensimmäinen päämääristä on yritystoiminnan, työllisyyden ja työvoiman saatavuuden edistäminen, joita edistetään useilla alatavoitteilla ja toimenpiteillä.

Kumppanuuden ja osallistamisen päämäärän nimissä kaupunki edistää sekä paikkakunnan omien että naapurikuntien ja muiden yhteistyötahojen kanssa tehtävää työtä kaupungin ja alueen kehittämiseksi.

–Yhdessä olemme vain yksinkertaisesti vahvempia ratkaisemaan ja kohtaamaan tulevaisuuden haasteet, toteaa Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.

Ympäristövastuullisuus-päämäärän saavuttamiseksi kiinnitetään huomiota muun muassa energiankulutuksen vähentämiseen sekä kotimaisuuden huomioimiseen hankinnoissa.

Neljäs päämäärä on hyvinvoiva ja osaava kuntalainen. Kaupunkilaisten hyvinvointi ja siihen panostaminen on ollut keskeinen osa kaupungin toimintaa jo aikaisemminkin, ja siihen halutaan panostaa myös jatkossa.

Päämäärien toteuttamiseksi on asetettu mittarit seurantaa varten, vastuutaho ja aikataulut. Strategiaa lähdetään nyt jalkauttamaan kaupungin henkilöstön ja sidosryhmien keskuuteen sekä viemään eteenpäin erilaisten ohjelmien ja toimenpiteiden avulla.

–Täytyy myös muistaa, että mikäli toimintaympäristössä tapahtuu isoja muutoksia tai huomataan, ettei strategia etene oikeaan suuntaan, niin strategiaan voidaan tehdä muutoksia myös matkan varrella. Se ei ole kiveen hakattu ohjelma, Koivunen toteaa.

Hänen mukaansa Alajärven tilanne on tälläkin hetkellä hyvä. Hyvinvointialueen tuloon on varauduttu jo pitkään.

–Menestyksen avaimet on meillä omissa käsissä.

Hän haastaa asukkaat, yritykset, yhteisöt ja yhteistyökumppanit miettimään ideoita kaupungin kehittämiseksi.

Kaupungin visio 2030 on ”Mahdollisuuksien Alajärvi – elävä aluekeskus”.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.