8-luokkalaisten TET-viikko perehdyttää nuoria työelämään ympäri Lappajärveä

Kuvateksti: Kaisa Sadeharju (kuvassa vasemmalla) ja Pihla Etelämäki pitävät 4H:n tarjoamaa työnkuvaa monipuolisena ja mielenkiintoisena. Tyttöjen haastattelun perusteella myös muut harjoittelijat saavat TET-viikostaan paljon eväitä tulevia työvuosia varten.
Kuvateksti: Kaisa Sadeharju (kuvassa vasemmalla) ja Pihla Etelämäki pitävät 4H:n tarjoamaa työnkuvaa monipuolisena ja mielenkiintoisena. Tyttöjen haastattelun perusteella myös muut harjoittelijat saavat TET-viikostaan paljon eväitä tulevia työvuosia varten.
Kuvateksti: Kaisa Sadeharju (kuvassa vasemmalla) ja Pihla Etelämäki pitävät 4H:n tarjoamaa työnkuvaa monipuolisena ja mielenkiintoisena. Tyttöjen haastattelun perusteella myös muut harjoittelijat saavat TET-viikostaan paljon eväitä tulevia työvuosia varten.
Kuvateksti: Kaisa Sadeharju (kuvassa vasemmalla) ja Pihla Etelämäki pitävät 4H:n tarjoamaa työnkuvaa monipuolisena ja mielenkiintoisena. Tyttöjen haastattelun perusteella myös muut harjoittelijat saavat TET-viikostaan paljon eväitä tulevia työvuosia varten.
TYÖELÄMÄÄN tutustuminen (TET) kuuluu valtakunnallisesti opetussuunnitelmaan jokaisessa peruskoulussa. Viikon tutustumisjakson työpaikan nuoret järjestävät pääsääntöisesti itse. Lappajärven 4H:n kaksi työelämään tutustujaa Kaisa Sadeharju ja Pihla Etelämäki kävivät harjoittelun puitteissa haastattelemassa myös muita TET:läisiä jakaakseen nuorten mietteitä myös Järviseudun Sanomien lukijoille.

Tytöt itse sanovat odottavansa TET-viikolta 4H:ssa muun muassa uusia työelämäntaitoja, kokemuksia, sosiaalisia kontakteja ja iloisia hetkiä viikon varrelle.  

– Työpaikka löytyi helposti kysymällä ja laittamalla viestiä. Ensimmäisen työpäivän perusteella työ vaikuttaisi siltä, että sitä voisi tehdä tulevaisuudessakin, kertovat tytöt. 

TET-viikon ylipäätään tytöt kokevat mukavaksi ja joustavaksi, eivätkä toivo nykyiseen järjestelmään muutosta.  

LINTUKODISSA harjoittelussa oleva Valtteri Övermark kertoo odottavansa viikolta ennen kaikkea uusia kokemuksia. 

– Työ vaikuttaa siltä, että ehkä voisin tehdä tätä myös tulevaisuudessa. Aika kuluu täällä nopeasti! 

Sadeharjun ja Etelämäen haastattelemat kaverukset Mico Savola ja Oscar Pakulla puolestaan päätyivät viettämään TET-viikkoa Kivitippuun. Haasteeksi pojat kokevat TET-paikkojen vähyyden. Oli hankaluuksia löytää paikkaa, jossa ei vielä olisi ollut harjoittelijoita. Kivitipusta paikka onneksi löytyi ja pojat kokevat viihtyvänsä.  

– Työelämään tutustuminen tuo mukavaa vaihtelua koulunkäyntiin! 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.