Piazzollaa Onnintuvalla

Los cinco de Pampas eli Mia Willnäs, Merja Pyrhönen, Annica Nyberg, Håkan Omars ja Jari Niemelä soittavat Astor Piazzollan intohimoista musiikkia Onnituvalla la 7.5. klo 19 alkaen.
Los cinco de Pampas eli Mia Willnäs, Merja Pyrhönen, Annica Nyberg, Håkan Omars ja Jari Niemelä soittavat Astor Piazzollan intohimoista musiikkia Onnituvalla la 7.5. klo 19 alkaen.
Los cinco de Pampas eli Mia Willnäs, Merja Pyrhönen, Annica Nyberg, Håkan Omars ja Jari Niemelä soittavat Astor Piazzollan intohimoista musiikkia Onnituvalla la 7.5. klo 19 alkaen.
Los cinco de Pampas eli Mia Willnäs, Merja Pyrhönen, Annica Nyberg, Håkan Omars ja Jari Niemelä soittavat Astor Piazzollan intohimoista musiikkia Onnituvalla la 7.5. klo 19 alkaen.
LAPPAJÄRVEN Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvan kevätkonserttisarjan viimeinen konsertti kuullaan lauantaina 7. toukokuuta kello 19 alkaen. Esiintyjänä on tangokvintetti Los cinco de Pampas.

Kvintetissä soittavat Mia Willnäs (harmonikka), Merja Pyrhönen (viulu), Annica Nyberg (piano), Håkan Omars (sähkökitara) ja Jari Niemelä (kontrabasso). Kvintetin jäsenet ovat kaikki kotoisin Pohjanmaalta ja Jari Niemelän juuret ovat Lappajärvellä.

Ohjelmisto koostuu Tango Nuevosta eli Astor Piazzollan intohimoisesta musiikista. Astor Piazzolla (1921–1992) oli argentiinalainen säveltäjä. Häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen tunnetuimpana tangosäveltäjänä ja tangomusiikin uudistajana. Piazzollan kehittämä tango nuevo (uusi tango) sekoitti perinteiseen argentiinalaiseen tangoon elementtejä jazzista ja klassisesta musiikista. Länsimaisen taidemusiikin rakenteiden yhdistäminen tangon tuliseen intohimoon ja jazzin vapaaseen improvisaatiorevittelyyn sai aikaan valtavan myrskyn perinteisen argentiinalaisen tangon piirissä. Piazzolla jatkoi kuitenkin itsevarmasti omaa musiikillista tietään ja sai tango nuevolle arvostetun kansainvälisen aseman ympäri maailmaa ja myös Argentiinassa.

Piazzollan tunnetuimpaan ja yleisimpään soitinkokoonpanoon, niin sanottuun Piazzolla-kvintettiin, kuuluvat bandoneón, viulu, piano, sähkökitara ja kontrabasso. Tällä kokoonpanolla soittaa myös Los cinco de Pampas Onnintuvalla.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on osa Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa -hankkeen toimintaa. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

Tuija Ahola

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA