Miesten ja naisten Itä-Länsi-valitsijat vahvistettu – Matti Iivarinen palaa Tampereelle vielä yhteen otteluun!

Julkaistu:

Aihe:

Naisten Lännen joukkueen kokoaa tamperelaisten sydämiin itsensä viimeistään mestaruuskaudella 2017 pelannut Nina Taipale. Ylöjärven Pallon kasvatti sai debyytissään Superpesikseen vuoden tulokkaan pystin 2013 sekä kutsun Liitto-Lehdistö-otteluun 2014 ja Itä-Länteen 2015. Ura huipentui Taipaleen johdattaessa kapteenina Mansen seurahistoriassaan kaksi ensimmäistä kertaa naisten loppuotteluun, Suomen mestariksi 2017 ja SM-hopealle 2018.

Miesten Lännen valitsija Matti Iivarinen kirjoitti nimensä tamperelaisen miespesäpallon historiaan ikuisiksi ajoiksi viime syksynä. Kausi huipentui Mansen seurahistorialliseen Suomen mestaruuteen, joka oli myös vuoden pelinjohtajaksi arvostetulle Iivariselle ensimmäinen viuhkassa. Pelaajauraltaan Maaningan Mahdin kasvatti muistetaan parhaiten kaksinkertaisena vuoden lukkarina ja tuplamestarina Alajärven Ankkureissa 1988-89. Iivarisella on vyöllään 11 Itä-Länttä pelaajana ja kaksi pelinjohtajana.

Kokeneet arvo-ottelijat Hartikainen ja Urpelainen Idän valitsijoiksi

Naisten Idän valinnoista vastaa 266 superpesisottelua urallaan pelannut yhdeksän Itä-Lännen ja kolmen Suomen mestaruuden huippupesäpalloilija Marjukka Urpelainen. Kajaanin Pallokerhon kasvatti palkittiin kentän parhaana Helsingin Itä-Lännessä 2010. Urpelainen edusti kaudesta 2012 lähtien uransa loppuun 2019 saakka Jyväskylän Kirittäriä.

Miesten Idän joukkueen rakentaa viime vuoteen huiman superpesisuransa akillesjännevamman vuoksi päättänyt Antti Hartikainen. Sotkamon Jymyn kasvatti voitti 10 Suomen mestaruutta ja pelasi kahdeksan Itä-Länttä. Hartikainen on vuoden pesäpalloilija 2013 sekä kärkilyöntitilaston voittaja ja kultaisen mailan saaja kaudelta 2019.

Mainos

Pesäpallon juhlavuosi tuo Itä-Lännen historiallisesti Tampereelle

Suomen suosituin tähdistöottelutapahtuma, pesäpallon Itä-Länsi, järjestetään nykymuodossaan ensimmäisen kerran Tampereella lajin 100-vuotisjuhlavuonna. Pojat ja miehet pelaavat uudistetun aikataulun mukaisesti lauantaina 9. heinäkuuta, tytöt ja naiset sunnuntaina 10. heinäkuuta.

Arvo-otteluhistoriassa Tampereella on pelattu naisten Itä-Länsi-ottelu 1983 ja Liitto-Lehdistö-ottelu 1984 sekä miesten Liitto-Lehdistö-ottelut 1980 ja 1989. Miesten Itä-Länsi-ottelun näyttämönä Tampere ei ole kertaakaan aiemmin ollut. Naisten Itä-Länsi-historiassa on vuorossa juhlallinen 60. kohtaaminen.

Kauden 2022 seurajoukkueiden jako Itään ja Länteen on julkaistu tapahtuman nettisivuilla. Miesten ja naisten joukkueisiin on mahdollisuus valita maksimissaan kuusi pelaajaa yhdestä joukkueesta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.