Etelä-Pohjanmaalle 26 000 euroa seurantalojen korjauksiin — ei järviseutulaiskohteita

SEURANTALOJEN korjauksiin jaetaan tänä vuonna avustuksia noin 1,68 miljoonaa euroa. Siitä 26 000 euroa myönnetään Etelä-Pohjanmaalle. Korjausavustusten tarkoitus on säilyttää seurantalojen arvokasta rakennusperintöä sekä mahdollistaa talojen käytettävyyttä parantavat korjaukset.

Etelä-Pohjanmaalla suurimman avustussumman saa Ylistaron Tapanin nuorisoseura ry, jolle avustusta on myönnetty 13 000 euroa 1928 valmistuneen Tapaninlinnan ikkunoiden ja ovien korjaamiseen.

Yhteensä seurantalojen korjausavustusta Etelä-Pohjanmaalla saa tänä vuonna neljä hakijaa. Järviseudulla kohteita ei tällä kertaa ole. Koko maassa avustusta myönnettiin 127 hakijalle. Avustusten saajat maakunnittain on koottu Kotiseutuliiton sivuille.

SEURANTALOJEN korjausavustus on valtion määräraha, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi. Avustusta voivat saada yhdistykset ja yhteisöt, jotka omistavat vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon. Seurantalojen korjausavustus jaetaan veikkausvoittovaroista. Suomen Kotiseutuliitto vastaa seurantalojen korjausavustuksen jaosta ja tarjoaa asiantuntija-apua seurantalojen korjauksiin liittyvissä kysymyksissä.

Seurantalo on yhteisnimitys erilaisten aatteellisten yhdistysten kokoontumistiloikseen rakentamista taloista. Vanhimmat talot on rakennettu 1880-luvulla. Kaikkiaan erilaisia seurantaloja on Suomessa nykyisin lähes 2 500. Ne ovat arvokasta kansallista kulttuuriperintöä, joiden korjaustyöstä ja ylläpidosta huolehtivat usein paikalliset yhdistykset pääosin talkoovoimin.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.