Aisaparin alueella otettiin käyttöön sovellus, joka tekee retkeilykohteet tutuiksi

Pääsiäisen jälkeen on tarjolla opastusta sovelluksen käyttöön lähilaavuilla järjestettävissä tempauksissa.

LEADER AISAPARIN alueella on otettu käyttöön Outdooractive-luontomatkailusovellus.

Älykännykällä tai tietokoneella käytettävästä sovelluksesta löytyy tällä hetkellä reilut kolmekymmentä retkeilyreittiä Alajärveltä, Vimpelistä, Lappajärveltä, Evijärveltä, Kauhavalta ja Lapualta. Tavoitteena on saada alueen kaikki luontokohteet yhteismarkkinointiin sovelluksen kautta, kertoo Päivi Kultalahti Aisaparin Kylille-hankkeesta.

Järjestelmään syötetään tietoja yhteistyössä kuntien ja reittejä ylläpitävien yhdistysten kanssa. Tiimissä on tällä hetkellä kymmenkunta tietojen syöttäjää ja uudet ovat tervetulleita. Yhteyshenkilönä Aisaparilla toimii Päivi Kultalahti.

Sovelluksesta jo löytyviä reittejä pääsee selaamaan myös Aisaparin kotisivujen kautta.

–Sovelluksesta voi jakaa reittitietoja vaivattomasti myös omille kotisivuille ja sosiaaliseen mediaan. Älypuhelimessa sovellus opastaa käyttäjän oikealle polulle, Kultalahti sanoo.

NYT sovellusta yritetään tehdä tutuksi alueen asukkaille.

–Yhdessä kuntien ja yhdistysten kanssa järjestetään pääsiäisen jälkeen kymmenen parin tunnin tempausta asutuskeskusten lähellä. Niissä opastetaan sovelluksen käyttöön ja tutustutaan käytännössä paikallisiin luontoreitteihin, Kultalahti kertoo.

Ensimmäinen näistä tapahtumista on keskiviikkona 20. huhtikuuta kello 17–19 Alajärven keskustan kuntoradan Karhulaavulla (Kuntotie 1).

Perjantaina 22.4. kello 18–20 kokoonnutaan Kortesjärvelle Kitkan ulkoilualueen kodalle (Kitkantie 60) ja lauantaina 23.4. kello 12–14 Evijärven Rantaraitin Laavuskalle (Laituritien päässä).

Sunnuntaina 24.4. kello 14–16 sovelluksen käyttöä opetellaan osana Seikkailevat perheet -tapahtumaa Kauhavan Urheilupuiston laavulla (Mäkipassintie 17).

Maanantaina 25.4. kello 18–20 mennään Ylihärmän Prännin patikan kodalle (Ylistarontie 636), ja samana päivänä kello 17–19 on toinen tapahtuma Lehtimäen opiston luontopolulla (Opistotie 1).

Tiistaina 26.4. kello 17–19 ollaan Vimpelissä Vieresniemen laavulla (Joensuuntie 41).

Keskiviikon 27.4. tapahtumat ovat kello 17–19 Välijoen laavulla Lappajärvellä (Välijoentie 1) sekä kello 18–20 Pömpelin kodalla Voltissa (käänny Voltti–Perkiömäki-tieltä oikealle Kumpulan metsäautotielle, josta opastus).

Viimeinen tempaus järjestetään Fröökynän laavulla Lapuan Simpsiöllä torstaina 28.4. kello 18–20.

LISÄKSI Evijärven kirjastossa järjestetään retkeilyilta torstaina 21. huhtikuuta kello 17. Tietokirjailija, eräopas ja Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg johdattaa luonnon ja retkeilyn maailmaan. Myös tässä tapahtumassa jaetaan tietoa Outdooractive-sovelluksesta.

Tilaisuuteen ilmoittaudutaan ennakkoon, ja sitä voi myös seurata kotikatsomosta verkossa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.