Eriävä mielipide Lappajärven teknisen valiokunnan kokouksessa: kiista jätevesilaskusta jakoi luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita

Julkaistu:

TEKNISEN valiokunnan kokouksessa 8.3.2022 Lappajärvellä käsiteltiin sähkötoimittajan marginaalikilpailutus. Veni Energia oli kilpailuttanut sähköenergian EU-hankintana. Tarjouksia määräaikaan mennessä oli saatu kuusi kappaletta. Tekninen valiokunta hyväksyi uudeksi sähköntoimittajaksi 1.4.2022-31.12.2024 Porvoon Energia Osakeyhtiön, jonka tarjous oli edullisin tarjouspyynnössä esitettyjen valintaperusteiden mukaisesti.  

Lautakunta käsitteli oikaisuvaatimusta jätevesilaskusta. Kyseessä oli jätevesilasku, jossa laskutetaan tasausmaksu ajalta 16.6.2016-8.12.2021. Normaalisti jätevesi laskutetaan vuosittain kahtena arviolaskuna, jotka tasataan loppuvuodesta. Tässä tapauksessa, koska lukemia ei ollut saatu, on laskutettu kolme arviolaskua vuodessa. Kyseinen kiinteistö oli liitetty Lappajärven kunnan viemäriverkostoon 16.6.2016 ja vesiosuuskunnalta saadun tiedon mukaan ensimmäinen ilmoitettu lukema on päivätty 21.12.2020, toinen lukema 8.12.2021 ja tasauslasku on tehty sen mukaisesti. Epäselvyys asiassa tulee siitä, että asiakas on ilmoittanut laskun olevan vanhentunut. Asian ollessa esillä 25.1.2022 tekninen johtaja on tehnyt päätösesityksen, jossa tekninen valiokunta hylkää asiakkaan esityksen laskun pienentämisestä ja toteaa että jäteveden tasauslaskun summa kuuluu asiakkaan maksettavaksi sopimusehtojen mukaisesti. Tekninen valiokunta hyväksyi asian 25.1.2022 kokouksessaan yksimielisesti.  

Asia tuli uudelleen esille 8.3.2022 kokouksessa, jossa käsiteltiin asiakkaan oikaisuvaatimusta teknisen valiokunnan 25.1.2022 tekemästä päätöksestä. Tekninen johtaja esittää, että tekninen valiokunta hylkää oikaisuvaatimuksen. Kokouksessa teknisen johtajan päätösesitystä ei kannatettu. Teknisen valiokunnan jäsen Riitta Nyyssölä ehdotti laskun puolittamista. Nyyssölän esitystä kannattivat Jari Hernesniemi, Ville Väkeväinen, Sari Karlström, Inka Paavola, Pekka Keskinen ja Marko Angervisto. Päätöksenä tekninen valiokunta päätti puolittaa kyseessä olevan jätevesilaskun. Teknisen valiokunnan esittelijä, tekninen johtaja Anne Övermark ja teknisen toimen sihteeri Marita Lantela jättivät kirjallisen eriävän mielipiteen ja pyysivät merkitsemään sen pöytäkirjaan.  

Eriävässä mielipiteessä he toteavat, että päätös on vesihuoltolaitoksen sopimusehtojen vastainen. Päätös on ennakkopäätös ja samaa kohtelua tulee noudattaa jatkossa myös muiden vesihuoltolaitoksen asiakkaiden kohdalla.  

Kaikki asiaan liittyvät dokumentit löytyvät Lappajärven kunnan kotisivuilta.   

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.