Etelä-Pohjanmaan ruoka-alan yrittäjille mahdollisuus selvittää ilmasto-osaamisen taso

Testin avulla kerätään tietoa alan nykyisestä hiilineutraaliustyöstä sekä ilmasto-osaamisesta ja tulosten avulla rakennetaan suuntaa ilmastokestävälle ruokaketjulle Etelä-Pohjanmaalla.

”Testit on laadittu eteläpohjalaisille ruoka-alalla toimiville yrityksille ja muille toimijoille. Myös työntekijät voivat tehdä testin. Mukana on lisäksi alan valtakunnalliseen ilmastotiekarttatyöhön liittyvä testi, jonka voi tehdä kuka tahansa,” kertovat asiantuntija Anu Palomäki ja erityisasiantuntija Kari Laasasenaho Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

Testin avulla on mahdollista lisätä ymmärrystä siitä, millaisella tasolla ilmastotyö on tällä hetkellä ja mitä toimia yritys voisi vielä tehdä. Tietoja käytetään ilmastotiekartan laatimiseen ja toimeenpanoon sekä aihetta käsittelevään opinnäytetyöhön. Testillä ei voi määritellä yksityiskohtaisesti tarkkaa hiilijalanjälkeä tai tarvittavia ilmastotoimia, mutta se voi herättää ajatuksia ympäristötyön jatkotoimille.

Mainos

Ruokasektorin alueellisen ilmastotiekartan laatiminen Etelä-Pohjanmaalle -hanke kokoaa yhteen ruoka-alan toimijat suunnittelemaan keinoja ilmasto-osaamisen ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi. Yhteisellä työllä luodaan suuntaviivat kestävälle kasvulle ja hiilineutraaliustavoitteelle. Hanketta toteuttaa Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja rahoittajana on Etelä-Pohjanmaan liitto.

Testit löytyvät osoitteesta tinyurl.com/ilmastotiekarttatesti

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.