Ruukki ostaa ruotsalaisen Dala-Profil AB:n osake-enemmistön

Ruukki Construction on sopinut ostavansa ruotsalaisen ohutlevyratkaisujen tarjoaja Dala-Profil AB:n osake-enemmistön (90 prosenttia). Dala-Profil toimii jatkossa osana Ruukin Roofing-liiketoimintaa omalla nimellään ja tuotemerkillään samaan tapaan kuin Kauhavan Piri-Steel.

Dala-Profilin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 191 miljoonaa kruunua (noin 19 miljoonaa euroa) ja yhtiön liikevoittoprosenttihieman Ruukki Constructionia korkeampi. Yrityskauppa tukee Ruukin kattoliiketoiminnan strategiaa ja täydentää yhtiön tarjontaa pohjoismaisilla kotimarkkinoilla.

Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä.

Dala-Profilin pitkäaikainen omistaja Rolf Sandström perusti yhtiön vuonna 1980. Viime vuosina yhtiötä ovat johtaneet Sandströmin tytär ja yhtiön omistaja Ulla Spånberg sekä vähemmistöosakas ja toimitusjohtaja Carl Sahlin. Keski-Ruotsin Borlängessä sijaitseva yhtiö työllistää 35 työntekijää ja tarjoaa teräsohutlevyihin perustuvia ratkaisuja kattoihin ja julkisivuihin.

Yrityskaupan toteuduttua toimitusjohtaja Carl Sahlin pysyy vähemmistöosakkaana ja jatkaa yhtiön toimitusjohtajana. Dala-Profil jatkaa itsenäisenä yrityksenä omalla vakiintuneella brändillään osana Ruukki Constructionia.

-Olemme iloisia voidessamme toivottaa uudet Dala-Profil -kollegat Ruukki-perheeseen. Strategiamme mukaisesti pyrimme myös jatkossa tarjoamaan asiakkaillemme kokonaisia kattoratkaisuja.Tämä yrityskauppa mahdollistaa meille entistä tehokkaamman toiminnan Ruotsissa, mikä on yksi päämarkkina-alueistamme. Dala-Profilin vahva asiakaskunta, ammattitaitoinen henkilökunta ja syvä tuoteosaaminen sekä joustavat toimituskonseptit täydentävät meitä täydellisesti, kertoo Ruukin kattoliiketoiminnan johtaja Jouni Metsämäki.

-Dala-Profilon perheyritys, jolla on vahvat perinteet. Vastataksemme asiakkaidemme tarpeisiin, olemme vuosien varrella järjestelmällisesti kehittäneet liiketoimintaamme ja tuotevalikoimaamme. Omistajanvaihdos antaa työntekijöillemme erinomaisen pohjan jatkokehittymiselle ja mahdollistaa sen, että voimme entistä paremmin palvella asiakkaitamme niin, että myös heidän liiketoimintansa kehittyy, sanoo Dala-Profilin toimitusjohtaja Carl Sahlin.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.