Näyttelijä Jussi Lampi luennoi mediasta Lappajärvellä

Alavudelle siirtynyt lappajärveläislähtöinen Jussi Lampi luennoi lukion auditoriossa mediasta 25. marraskuuta. Kuva: Juulia Soidinaho
TORSTAI-ILTANA 25.11. Lappajärven lukion auditoriossa kuullaan puheenvuoroja mediasta kello 18 alkaen. Tilaisuuden aloittaa kuvataiteilija Antti Hintsa, joka luennoi sosiaalisen median käytöstä, sen vaaroista ja mahdollisuuksista. Tauon jälkeen auditorioon astelee Lappajärveltä lähtöisin oleva näyttelijä Jussi Lampi.

Lampi keskustelee puheenvuorossaan näyttelijä Juulia Soidinahon kanssa mediasta, sen vääristymistä, julkisuudesta ja kiusaamisesta. Henkilökohtainen keskustelu käsittelee julkisuuden painetta ja median vaikutusmahdollisuuksia tavan kansalaisiin. Luennot käsittelevät myös kiusaamista ja sen siirtymistä sosiaaliseen mediaan.  

–Jussilla on vuosikymmenien kokemus mediasta, sen mahdollisuuksista, mutta myös vääristymistä. Olemme Jussin kanssa keskustelleet useasti, kuinka suuri rooli medialla on, kun se maalaa kuvaa ihmisistä tai tapahtumista. On tärkeää, että ihmisiä muistutetaan siitä, että kaikki mitä lukee, ei välttämättä ole totta, kertoo luentojen tuottaja Rami Mäkilaine

Illan aikana luentoihin osallistuvat saavat uusia näkökulmia median käyttämiseen. Luentoja mediasta -illan järjestää Lappajärven kulttuuritoimi yhdessä Medialukutaidon mestariksi –hankkeen kanssa. Hanke on saanut rahoituksen maaseuturahasto Aisaparilta ja sen tavoitteena on lisätä Aisaparin alueella tietoutta medialukutaidosta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.