Matti Salomäki valittiin Lapuan hiippakunnan seuraavaksi piispaksi

Piispanvaalin alustavassa tuloslaskennassa äänet jakautuivat Lapuan hiippakunnan hiippakuntadekaanin Terhi Kairan (s. 1973) ja Matti Salomäen kesken seuraavasti: Matti Salomäki sai yhteensä 478 ääntä ja Terhi Kaira 394 ääntä (45,2 %). Vaalin äänestysprosentti oli 91,4 prosenttia. Äänien jakautuminen rovastikunnittain löytyy hiippakunnan verkkosivuilta.

Matti Salomäki on toiminut Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherrana eli tuomiorovastina vuodesta 2012. Vuosina 1994–2012 hän työskenteli pappina Pielaveden seurakunnassa, vuodesta 2003 kirkkoherrana. Salomäki on ollut pappisedustajana kirkolliskokouksessa vuodesta 2016. Hänet on vihitty papiksi vuonna 1994.

Mainos

Piispanvaalissa oli 957 äänioikeutettua. Äänioikeutettuja olivat kaikki Lapuan hiippakunnan papit ja lehtorit sekä vastaava määrä maallikkovalitsijoita.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.