Sirkus vieraili Nuorisotalolla

Ellinoora Parkkomäki ja Iina Niskanen harjoittelivat sirkustemppuja Jenni Timosen opastuksella.
JENNI Timonen vietti keskiviikkopäivää Vimpelin Nuorisotalolla Aapiskujan koulun kolmos- ja nelosluokkalaisten kanssa MaaMa-hankkeen viimeisen sirkustyöpajan merkeissä. Melko moni koululaisista oli käynyt sirkuksessa aiemmin, mutta loputkin pääsivät sinne, sillä mielikuvitusmatka pellejen, taikurien, ärjyvien tiikereiden ja trapetsitaiteilijoiden luo tehtiin elokuvateatterin näyttämötasanteella.

Koululaiset olivat saaneet ennakkotehtäväksi valmistaa elmukelmusta, riiseistä ja ilmapalloista jonglöörauspalloja. Niillä Timonen näytti useita erilaisia temppuja, joita sitten harjoiteltiin.

–Seistään polvet rennosti, ja pallo heitetään vain vähän oman pään yläpuolelle, ohjeisti Timonen ennen harjoituksen alkua.

Hänen näyttäessään jonglöörausta kolmella pallolla kuului oppilaiden muodostamasta piiristä ihastunut henkäys. Myös kardaaniakselia muistuttavan kukkakepin kanssa Timonen teki taikojaan lennättäen ja kieputtaen sitä ilmassa. Temppuilu onnistui koululaisiltakin hyvin, kun keppeihin sai tuntumaa.

–45 minuuttiin mahtuu paljon onnistumisen kokemuksia, Jenni Timonen totesi.  

Työpaja on ikkuna sirkuksen maailmaan ja sen aikana lapsi voi innostua sirkustelusta.

–Vaikka sitä ei joka paikkakunnalla ole mahdollista harrastaa, maakunnassa on sirkuskoulu ja lasten kulttuurikeskus Louhimon alla sitä tehdään paljon.

–Harrastamisen Suomen malli tuo sirkusharrastusta kuntiin. Tärkeää olisi saada laajennettua opetusta ja osaamista myös pienille paikkakunnille. Liikuntaan liittyvää sirkusta onkin enemmän tarjolla, Timonen kertoi.

MAAMA- eli Maakunnan mahdollisuudet -hankkeen sirkustyöpaja vieraili syksyn aikana myös Evijärven Särkikylän ja Kirkonkylä kouluilla. Muissa kunnissa hanke on toteuttanut muun muassa sanataide- ja musiikkityöpajoja sekä varhaiskasvatuksen taidetärppejä.

Etelä-Pohjanmaan kulttuuristrategian yhtenä tavoitteena on laajentaa laadukkaiden ja monipuolisten lastenkulttuurisisältöjen saavutettavuutta maakunnassa. Kuluvan vuoden aikana lähes koko Etelä-Pohjanmaan maakunta on päässyt MaaMa 2021 –hankkeen myötä osalliseksi lastenkulttuurikeskus Louhimon toiminnasta. Louhimo koordinoi toimintaa, jonka avulla edistetään lastenkulttuurin saavutettavuutta Etelä-Pohjanmaalla sekä kehitetään taide- ja kulttuurikasvatustyötä maakunnassa. Hankkeeseen on saatu Taiteen edistämiskeskuksen lastenkulttuurin erityisavustus ja siinä ovat mukana Alajärven, Alavuden, Evijärven, Isojoen, Isonkyrön, Karijoen, Kauhajoen, Kauhavan, Kuortaneen, Lappajärven, Lapuan, Soinin, Vimpelin ja Ähtärin kunnat.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.