Yrittäjien ja kunnan aamiaisella pohdittiin, kuinka houkutella työntekijöitä

JPYP:n Jani Takamaa puhui kunnan ja yrittäjien aamiaisella siitä, miten Järviseudulle houkuteltaisiin työntekijöitä.

MÄNTYHOVISSA syötiin perjantaina Evijärven kunnan ja yrittäjien yhteinen aamiainen. 

Järvi-Pohjanmaan yrityspalveluiden Jani Takamaa kertoi muun muassa, että työvoiman saatavuus alueen yrityksissä on ”karmea”.  

Hänen mukaansa on työpaikkoja, joihin palkattaisiin kymmenenkin henkeä, ja useampia joihin tarvittaisiin viisi tai kuusi — mutta tekijöitä ei löydetä. Kysyntää on niin osa-aikaisille kuin kokoaikaisillekin työntekijöille, eikä heidän Takamaan mukaan tarvitse olla edes koulutettuja. Hän kertoi, että esimerkiksi CNC-koneistajia on jouduttu kouluttamaan yritysten sisällä opettamalla olemassa oleville työntekijöille vaativampia tehtäviä. 

JPYP:llä on käynnistymässä hanke, jossa mietitään, kuinka työntekijöitä saataisiin rekrytoitua Järviseudulle. Takamaan mielestä alueelle kannattaa yrittää houkutella ennen kaikkea heitä, joilla on tänne jo valmiiksi siteitä.  

Järviseudun ammatti-instituutti tekee hänen mielestään hyvää työtä venäläisopiskelijoiden rekrytoinnissa. Opiskelijat siirretään yritysten käyttöön mahdollisimman pikaisesti. Hän kertoi, että jo ensimmäisen vuoden opiskelijoita on nykäisty pois koulun penkiltä työpaikoille oppisopimuksilla. 

–Jos asenne on kunnossa, ja pääset töihin joka päivä seitsemästä neljään tai kahdeksasta viiteen, niin töitä on tällä hetkellä ihan varmasti.  

EVIJÄRVEN työttömyysprosentti oli syyskuun lopussa 3,5. Se tarkoittaa käytännössä täystyöllisyyttä. Työvoimaa pitää siis hankkia muualta. 

–Hallitus on linjannut kovat tavoitteet työperäisen maahanmuuton nostamiselle. Vuoteen 2030 mennessä 50 000 työntekijää pitäisi tänne Suomeen saada, ja vielä senkin jälkeen 10 000 vuodessa, kertoi Marja-Elina Kivisaari, joka toimii ely-keskuksessa työperäisen maahanmuuton kehittämisasiantuntijana. 

–Näihin tavoitteisiin pyritään monenlaisin toimenpitein: esimerkiksi työvoimalupaprosesseja selkeyttämällä ja nopeuttamalla sekä kv-rekrytointeja ja kotouttamispalveluita kehittämällä. 

Elyssä on muutaman vuoden ajan toiminut yrityspalvelukeskus, josta saa apua niin rekrytointiasioihin kuin yrityksen kehittämiseen ja rahoittamiseenkin. 

Etelä-Pohjanmaan ely on myös päässyt mukaan työvoiman saatavuusharkinnan lieventämiskokeiluun, joka alkoi syksyllä neljä ely-keskuksen alueella. Kokeilualueilla on useita toimialoja, joissa osaavan työvoiman saatavuus on monin paikoin kasvun este. Kokeilulla tavoitellaan ulkomaisen työvoiman alueellisen liikkuvuuden lisäämistä ja työvoiman maahanmuuttoon liittyvien lupaprosessien selkeyttämistä. 

Monesti myös ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä ei rekrytoida kielimuurin takia. Kivisaari kertoi, että nyt on saatu kilpailutettua Työpaikkasuomi-niminen palvelu, jonka tavoitteena on edistää yrityksen ulkomaalaistaustaisen henkilöstön valmiuksia selviytyä arjen työtehtävistään suomen kielellä. Palvelu on tarkoitettu niin olemassaolevalle kuin vasta rekrytoitavallekin henkilökunnalle.  

Toisaalta hän muistutti, että Business Finland ja ely ylläpitävät globaalia sivustoa, jonne voi ilmoittaa työpaikoista, joissa pärjää pelkällä englannin kielelläkin. 

Hän kertoi myös keväällä alkavasta, yrityksille suunnatusta Imago-sparrauspalvelusta, jonka kautta työnantajille annetaan työkaluja esimerkiksi monimuotoisuusosaamiseen ja työnantajan mielikuvan kehittämiseen. Näin on tarkoitus edesauttaa työntekijöiden houkuttelua ja kv-rekrytointeja. 

MAAHANMUUTTOKOORDINAATTORI Diana Makasyuk puolestaan kertoi Welcome2EP-hankkeesta.  

Siinä annetaan maahanmuuttajille tietoa muun muassa työhön ja työperäiseen maahanmuuttoon liittyvistä säännöistä, harrastuksista, asumisesta ja siitä, millaisia palveluita ja koulutusta heille on tarjolla. Se neuvoo myös yrityksien, kuntien ja muiden organisaatioiden työntekijöitä maahanmuuttajiin ja maahanmuuttoon liittyvissä prosesseissa.  

Paikalla olleilla evijärveläisyrittäjillä ei tällä hetkellä ollut töissä maahanmuuttajia. 

MAJAKKA-HANKKEEN vetäjänä aloitti syksyllä Marja Lamminen. Vuonna 2017 alkanut, työnhakijoille töitä Evijärvellä ja Lappajärvellä etsivä hanke päättyy tämän vuoden lopussa. 

–Kun työttömiä on niin vähän, hanke ei saa enää ensi vuodelle rahoitusta.  Alajärvellä kuitenkin toimii vastaava Apunasi-hanke, ja on todennäköistä, että se ottaa haltuunsa Lappajärven ja Evijärven. 

Hän muistutti myös muun muassa, että yrittäjät voivat hyödyntää palkkatuen ja työkokeilun kaltaisia palveluita. 

YRITTÄJIEN puheenjohtaja Susanna Kohtanen kertoi, että syksyltä peruuntunut Evijärvi tuottaa -tapahtuma järjestetään ensi syyskuun alussa. Paikkana tulee olemaan uusi liikuntasali.

Seija Rankinen puolestaan tiedotti, että liikenneasema Mäntyhovin pihalla on tarkoitus järjestää Jääkarhumarkkinat-työnimellä tällä hetkellä kulkeva tapahtuma huhtikuussa.

Siihen kuuluu markkinat sekä Rolls-ravintolaketjun oma tapahtuma alennusmyynteineen ja Rock ’n’ Rolls -bändeineen. Muusta ohjelmasta on tässä vaiheessa tiedossa ainakin Seinäjoen Bayerncarin autonäyttely.

Taustalla on Rankisen mukaan se, että liikenneaseman alue jää usein huomiotta, kun kesämarkkinat, hämärät kaupat, joulunavaukset ja muut tapahtumat pidetään keskustassa. Mukaan haluavat yrittäjät ja muut tahot voivat ottaa yhteyttä Rankiseen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.