25-vuotiaan hyvä meininki jatkuu, vaikka edustusjoukkueen kausi ei lähtenyt liitoon

Paavo Sillanpää, Antti Kyllönen, Valtteri Viitasaari ja Sampo Peura urakoivat viikonloppuna kaksi peliä, mutta voitot karkasivat JPK:n joukkueen osalta pieniin virheisiin.
JPK:N 25-vuotisjuhlapäivänä lauantaina 13. marraskuuta JKH Areenalla riitti touhua ja tohinaa.

–Junioripeleissä oli hyvä meininki, mitä niitä ehdin omilta touhuiltani seuraamaan, ja väkeä kävi mukavasti hallilla päivän aikana, kertoi seuran hallituksen jäsen Petri Koskenmäki. –U17-joukkueen peli peruttiin vastustajan korona-altistumisten vuoksi, mikä hieman latisti päivää. Juhlapäivästä jäi kuitenkin positiivinen fiilis: pelaamaan lähdettiin tosissaan, mutta hymy huulessa.  

Ennen päivän päättänyttä edustusjoukkueen peliä vietettiin VIP-tilassa pienimuotoinen kahvittelutilaisuus, jossa seura muisti alkuaikojen seura-aktiiveja muistolaatoilla. Palkinnot saivat Päivi ja Tuomo Sikkilä, Irma Hautala, Jukka Ketonen, Esa Rintaniemi, Sirpa Kröger, Arto Ahonen, Tuomo Hautaniemi, Reino Jaatinen ja Alpo Hautamäki.  

–Heillä kaikilla oli merkittävä rooli: Hautaniemen Tuomo hoiti jäätä 13 vuotta omalla traktorillaan, naiset hankkivat seuralle rahaa pyörittämällä kioskia ja myymällä vaatteita, Ahosen Artolla oli suuri rooli jäähallia rakennettaessa. Jos Hautamäen Alpo ei olisi lähtenyt sihteeriksi, ei koko hommasta olisi entisen puheenjohtajan mukaan tullut mitään. 

Kaupunki sponsoroi illan peliin vapaan pääsyn. JPK pelasi juhlaottelunsa Lapuan Virkiää vastaan. Peli päättyi lukemiin 4–7.  

–Kyllä meillä mahdollisuus olisi ollut voittokin ottaa, mutta nyt on pieni, eikä niinkään pienikään kipsi päällä pelaamisen suhteen. Pojat on harjoitelleet ja treenanneet hyvin koko vuoden. Elementit olisi parempaankin, mutta nyt pelissä ei tule niitä onnistumisia, mihin pystytään. Kolme viimeistä peliä on hävitty. Pieniä virheitä sattui jatkuvasti, ei pystytty pelaamaan hyvää ja ehjää peliä, mihin on kyllä rahkeita. Ei vaan lähde kulkemaan, analysoi Koskenmäki. 

Sunnuntaina JPK kävi Seinäjoella pelaamassa S-Kiekkoa vastaan. Tasainen ottelu päättyi lukemiin 10–9 vastustajan hyväksi.   

–Takaa-ajo lähti viiden maalin takaa, mutta ei aivan riittänyt voittoon.   

Alkusarja päättyi, ja JPK:n päädyttyä kahdeksan pelikierroksen jälkeen sarjan neljänneksi yhdellä voitolla ja yhdellä tasapelillä se päätyy alempaan jatkosarjaan. Pelaajapörssissä joukkueen ykkönen on Lauri Männistö, joka on tehnyt kahdeksan maalia ja antanut 10 maaliin johtanutta syöttöä. 

–Jatkosarjan otteluohjelma on työn alla. Huhupuheiden mukaan 26. päivä olisi jo peli, mutta vastustajat ja pelipäivät julkaistaan lähiaikoina. 

KOSKENMÄEN mukaan joukkueessa on menossa pienimuotoinen sukupolvenvaihdos. Edustusjoukkueessa pelaa paljon nuoria; noin puolet kokoonpanosta on U19-joukkueen pelaajia, joista nuorimmat 05-syntyneitä.  

–Tämä on yhden sortin sisäänajovuosi. Tulevaisuutta silmällä pitäen se on pelkästään hyvä asia. Oli positiivinen yllätys keväällä, että nuoret, seurasta jo pois lähteneet ja paikkakunnalla vielä asuvat, alkoivat itse puhua, että eikö saataisi U19-joukkuetta ja alkoivat kerätä pelaajia. Nyt U19-joukkue on kakkosena sarjassaan, sillä on vankka ote ylemmän jatkosarjan paikasta, kun muutama peli on vielä jäljellä sarjaa.  

–Kun ringissä on tarpeeksi pelaajia, ei ole tarvinnut harjoituksissa soveltaa, vaan on voinut suunnitellusti harjoitella. U17-joukkue on voinut omalta osaltaan tukea U19-joukkuetta, sinne on päässyt pelaamaan lisäpelejä. Vuosien työ alkaa näkyä, se mitä jäähallilla on 10 vuoden aikana tehty päivittäin. 

JPK:lla on nyt 199 lisenssipelajaa juniori-ikäluokissa. Lisäksi luistelu- ja kiekkokoulussa on 50 nuorempaa lasta sekä miesten ja naisten harrastejoukkueet, mikä tekee kaikkiaan lähemmäs 300 harrastajaa.  

–Nyt näyttää ihan hyvältä, vaikka korona sotki toimintaa pahasti. Täytyy jatkaa samaan malliin ja vielä pyrkiä parantamaan toimintaa. Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen, hauska ja mielekäs harrastaminen ovat tämän vuoden juttu, on se sitten kilpaurheilua, huvin tai kuntoilun vuoksi pelaamista. Tyttökiekkoon tullaan tulevaisuudessa panostamaan entistä enemmän. Toivon, että U17- ja U19-ikäluokissa saataisiin pidettyä joukkueet tulevinakin vuosina. Luistelu- ja kiekkokoulua haluamme pitää ykköstuotteenamme, sillä saadaan lapsia liikkumaan. 

Maajoukkuejäillä nähtiin JPK:n kasvatteja viikonloppuna. Evijärveläinen Juuso Vesala pelasi U18-joukkueessa, Nella Korpela Tyttöleijonissa.  

–Sofia Karikin hälytettiin joukkueen mukaan. Kolme on huima luku tällaisesta pikkuseurasta. 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.