Evijärvi ei nosta veroprosenttia

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVEN maanantain valtuustossa päätettiin olla nostamatta veroprosenttia ensi vuonna. Puolueet olivat asiasta yksimielisiä.

Veroprosenttia nostettiin puolella prosenttiyksiköllä 20,0 prosenttiin vuonna 2007, 21,0 prosenttiin vuonna 2010 ja 21,5 prosenttiin vuonna 2014. Tämän vuoden alusta lähtien veroprosentti on ollut 22,5.

Tämän hetken tiedon mukaan tasapainoisen, jopa hieman ylijäämäisen talousarvion laatiminen ensi vuodelle on nykyisessä taloustilanteessa realistista nykyisillä veroprosenteilla.

KULUVAN vuoden tuloksesta on muodostumassa ylijäämäinen. Talousarvio suunniteltiin 100 000 euroa ylijäämäiseksi, ja vaikka korona on aiheuttanut muutoksia toiminnallisesti, muutoin vuosi on edennyt pitkälti talousarvion mukaisesti. Elokuun loppuun mennessä menoja on kertynyt budjetin mukaan ja tuloja budjetoitua enemmän.

Elokuun lopussa talous oli toteutunut noin 592 000 euroa talousarvioon kirjattua paremmin. Elokuun lopun tilanne oli kuitenkin 1,5 miljoonaa euroa huonompi kuin samaan aikaan viime vuonna. Viime vuoden tilinpäätös oli 449 000 euroa alijäämäinen. Loppuvuosi ratkaisee, mihin tilinpäätös muodostuu.

Kuntatalouden tilanne on edelleen haastava ja epävarma. Koronatuet, joita Kaksineuvoinen hakee suoraan toteutuneiden kulujen perusteella, helpottavat väliaikaisesti akuuttia tilannetta.

KAKSINEUVOISEN tammi-kesäkuun osavuosikatsauksesta käy ilmi, että koronaepidemian aiheuttamat lisäkustannukset aiheuttavat jo nyt haasteita talousarvion toteutumiselle. Korona on sekoittanut kuntayhtymän toimintaa, ja se aiheuttaa paljon lisätyötä tartunnanjäljitykseen ja rokotuksiin liittyen.

Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana kuntayhtymän talouden toteuma on 1,4 miljoonaa euroa alijäämäinen. Koronan aiheuttamia kustannuksia, kuten laboratorio-, suojain-, väline- sekä henkilöstökustannuksia) on tammi-kesäkuussa 2021 kertynyt noin 600 000 euroa.

Tammi-kesäkuussa tuotot ovat talousarvioon suhteutettuna alittuneet 30 000 eurolla. Kulut ovat ylittyneet koko toiminnan osalta 1 385 000 eurolla. Erikoissairaanhoidon kustannukset ovat kokonaisuutena lähes talousarvion mukaiset ja ylittyneet vain 30 000 eurolla, mutta Eskoon kustannukset ovat ylittyneet 100 000 euron verran.

VUODELLE 2023 suunnitellaan käytettävän 400 000 euroa varhaiskasvatusrakentamista varten. Vielä ei tiedetä, tarvitaanko lisärakentamista päiväkodin puolelle vai esiopetukseen.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.