Matintupa jatkaa piirihallituksessa – SDP asetti Järviseudulta ja Kauhavalta yhdeksän aluevaaliehdokasta

Aira Helala, Kari Kivinummi ja Emma Haapasaari ovat Sosiaalidemokraattien Pohjanmaan piirin puheenjohtajisto. Kuva: Johanna Autio
Pohjanmaan sosialidemokraattien syyspiirikokous pidettiin tänään 13.11.2021 Vaasassa. Alajärveläinen Jukka-Pekka Matintupa jatkaa piirihallituksen jäsenenä. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle asetettiin 62 aluevaaliehdokasta.

Piirikokouksessa valittiin piirille uusi puheenjohtaja. Piirikokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi yksimielisesti Kari Kivinummen Ähtäristä. Kausi on kaksivuotinen, 2022–2023, samoin kuin nyt valituilla varapuheenjohtajilla. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Emma Haapasaari Kokkolasta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Aira Helala Vaasasta.

Piirihallitus asetti aluevaaliehdokkaita vaalipiirin kolmelle hyvinvointialueelle. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle asetetiin 62 ehdokasta, Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueelle 30 ehdokasta ja Pohjanmaan hyvinvointialueelle 55 ehdokasta. Täysi lista on kullakin alueella 73 ehdokasta. Piirikokous valtuutti piirihallituksen täydentämään listat.

Piirihallitus päätti sääntömuutoksesta, jonka mukaisesti myös piirihallituksen kausi pidennettiin kaksivuotiseksi. Piirihallituksen jäseniksi valittiin kaudelle 2022–2023 Jukka Harju (Laihia), Anja Heinänen (Kristiinankaupunki, uusi), Markku Hydén (Kurikka, uusi), Terhi Leivo-Holmqvist (Pietarsaari), Jukka Pekka Matintupa (Alajärvi), Matti Mustajärvi (Kaustinen), Matias Peltonen (Kauhava, uusi), Sirkka Penttilä (Seinäjoki), Arto Rautajoki (Seinäjoki, uusi) ja Emilia Teerikangas (Kokkola) Piirihallituksen varajäseneksi valittiin Seppo Korpi (Vaasa, uusi).

Piirikokous hyväksyi Pohjanmaan sosialidemokraateille uuden strategian vuosille 2022–2026, piirin poliittisen ohjelman päivityksen sekä kolmelle hyvinvointialueelle aluevaaliohjelmat.

Piirikokous kutsui piirin uusiksi kunniajäseniksi Aarne Heikkilän Seinäjoelta, Marjatta Kivirannan Vaasasta, Erkki Kuusikon Isostakyröstä, Raimo Mäkysen Kurikasta, Matti Mäntysaaren Teuvalta ja Merja Piipposen Vaasasta.

Isak Penttalan opintorahaston hoitokuntaan valittiin Oili Airaksinen-Rajala Vaasasta, Anja Heinänen Kristiinankaupungista, Esa Kant Kokkolasta, Markku Lehtola Seinäjoelta ja Terhi Leivo-Holmqvist Pietarsaaresta.

Sosiaalidemokraattien aluevaaliehdokkaat Järviseudulla ja Kauhavalla:

Matintupa Jukka Pekka, kunnallisneuvos, Alajärvi

Kivikangas Emma, opiskelija, Kauhava

Peltola Asko, pääluottamusmies, lihanleikkaaja Kauhava

Peltonen Matias, vastaava puhdistamonhoitaja, Kauhava

Pukkila Mathias, pääluottamusmies, Kauhava

Sui-Tuomaala Hannele, erityisopettaja, psykiatrinen sairaanhoitaja, Kauhava

Viitala Maarit, myyjä, Lappajärvi

Piipponen Antti, autonkuljettaja, Soini

Huopana Aimo, lasten ja nuorten erityisohjaaja, eläkeläinen, Vimpeli

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.