Joulupajassa esitellään kädentaitoja ja kerätään joulumuistoja

Härmänmaan 4H:n Kirsi Siltamäki on ollut järjestämässä joulupajaa Kortesjärven entiseen S-marketiin. Kuva: Henri Ruuska
Kortesjärven entisen S-marketin aulassa toimii 1.–18. joulukuuta välisenä aikana joulupaja. Joulupajassa myydään paikallisia käsitöitä ja leivonnaisia. Kävijät voivat myös itse harjoitella sekä tutustua erilaisiin käsityömenetelmiin vapaaehtoisten opastuksella.

KORTESJÄRVEN entisen S-marketin aulassa toimii 1.–18. joulukuuta välisenä aikana joulupaja.

Joulupajassa myydään paikallisia käsitöitä ja leivonnaisia. Kävijät voivat myös itse harjoitella ohjatusti virkkaamisen ja kutomisen kaltaisia kädentaitoja sekä tutustua erilaisiin käsityömenetelmiin vapaaehtoisten opastuksella. 

Joulupajan taustalla on Härmänmaan 4H-yhdistys sekä Juurille-hanke. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Siltamäki toivoo, että ihmiset tuovat käsitöitä ja leivonnaisia myyntiin. Myyjien ilmoittautumisia otetaan vastaan. Yhdistys pidättää myynnistä välityspalkkion.

Joulupaja on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–17 ja lauantaisin kello 11–14.

–Joulupaja toimii uudella konseptilla, poiketen entisaikojen joulumyymälästä, jonka paluuta on vuosia toivottu. Yhdistyksen pienen henkilökuntaresurssien vuoksi se ei kuitenkaan ole ollut mahdollista. Nyt joulupaja toimii osana hanketta vapaaehtoisvoimin, Siltamäki kertoo.

JOULUPAJASTA löytyy myös muistojen laatikko. Siihen voi käydä palauttamassa muistelmia entisaikojen joulusta ja muistakin tapahtumista. Tarinoita voidaan myöhemmin julkaista niin sovittaessa.

Laatikkoon sujauttamisen lisäksi 4H-yhdistys kerää tarinoita myös postitse ja sähköpostitse, tai tarvittaessa hanketyöntekijän voi pyytää kotiin haastattelemaan ja tallentamaan muistoja.

JOULUPAJA, tarinoiden kerääminen ja kädentaitojen esiintuominen ovat kaikki osa meneillään olevaa Juurille-hanketta.

–Hankkeessa pyritään aktivoimaan paikallisia toimijoita oman ympäristön vetovoimaisuuden lisäämiseksi, tuomaan esiin paikallista osaamista sekä säilyttämään perinteitä nuoremmille sukupolville perimätietoa keräämällä, Siltamäki kertoo.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.