Avi kieltää suuret yleisötilaisuudet – Alajärvellä kolmipäiväinen rokotustapahtuma viikolla 47

Järvi-Pohjanmaan koronatilanne on tällä hetkellä rauhallinen, mutta maakunta on leviämisvaiheessa, tiedottaa Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä. Aluehallintovirasto kieltää 15. marraskuuta - 7. joulukuuta välisenä aikana yli 100 hengen yleisötilaisuudet. Alajärven monitoimihallilla järjestetään walk in -rokotustilaisuus 23.-25. marraskuuta ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen hakijoille.

Viime tiistaina Paavolan koulun oppilaalla todetun tartunnan jälkeen Alajärvellä ei ole todettu uusia koronatapauksia. Muuten Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu kuluneen viikon aikana neljä koronatapausta, joista kolme Lappajärvellä ja yksi Vimpelissä. Osa tartunnoista on tullut karanteenissa olevilta ja osa maakunnan ulkopuolelta. Osa tartunnan saaneista on oleskellut muualla Suomessa. Järvi-Pohjanmaan alueen koronatilanne on siis tällä hetkellä rauhallinen.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on edelleen leviämisvaiheessa ja siten on syytä huolehtia suu-nenäsuojuksen käytöstä, sairastaa flunssa kotona liikkumatta missään ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta, muistuttaa pandemiajohtoryhmä.

Etelä-Pohjanmaalla on viimeisimmän kuukauden aikana joutunut henkilöitä kaikista ikäryhmistä koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoitoon. Koronavirusta vastaan suunniteltu rokote on tehokas erityisesti vakavien tautimuotojen ehkäisemisessä. Ottamalla rokotteen yli 90% varmuudella henkilö ei saa vakavaa koronatautia ja joudu esimerkiksi tehohoitoon. Influenssarokotuksien yhteydessä ensi viikolla koronarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Lappajärven terveysasemalla ke 17.11. ja pe 19.11. ja Vimpelin terveysasemalla ti 16.11. klo 8-15.

Ensi viikolla Alajärvellä ei anneta koronarokotuksia ilman ajanvarausta, mutta 23.-15.11. Alajärvellä järjestetään monitoimihallilla kolmipäiväinen rokotustilaisuus, joista voi hakea 1. tai 2. rokoteannoksen klo 8-15.

Aluehallintovirasto on juuri kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 (sata) henkilöä ja joissa on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määrätty istumapaikkoja, tai on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.