Terhi Kaira piispaksi

Meillä on unelma. Meillä on unelma kirkosta, joka elää ja vaikuttaa tässä ajassa ja jossa puhutaan uskosta ja Jumalan rakkaudesta ymmärrettävästi.

Haluamme rakentaa kirkkoa, joka on läsnä ihmisten monenlaisissa elämäntilanteissa muuttuvan maailman keskellä.  

Me allekirjoittaneet olemme vakuuttuneita siitä, että hiippakuntadekaani, teologian tohtori Terhi Kaira on oikea henkilö piispaksi johtamaan Lapuan hiippakuntaa kohti tätä unelmaa. Ensimmäinen piispanvaalikierros osoitti, että Terhi nauttii laajasti luottamusta hiippakuntamme kaikissa kolmessa maakunnassa.

Tuoreesti sanoitettu usko ja siitä nouseva toivo antavat rohkeuden suunnata kohti tulevaisuutta ja sen vaatimuksia.

Jeesus antoi esimerkin kohdata ihminen sellaisena kuin hän on. Terhi painottaa, että kirkossa on tehtävä hartiavoimin töitä, jotta voisimme auttaa toinen toistamme näkemään, mitä usko ja rakkaus voivat merkitä omassa ajassamme ja yhteiskunnassamme. Terhi Kairan teologiassa kuuluu, näkyy ja välittyy kristillisen uskon peruslähtökohta: luottamus Jumalan rakkauteen, Jeesuksen avaamaan armoon ja Pyhän Hengen uudistavaan työhön. 

Moni kokee kirkon hallinnon kankeana ja etäisenä. Hallinnon keventämistä väläytellään monissa puheissa, mutta sen toteuttaminen edellyttää laajaa asiantuntemusta.  Terhi Kairan kokemus ja osaaminen tarjoavat todellisen mahdollisuuden uudistaa hallintoa ennakoitavampaan ja joustavampaan suuntaan. Hyvä hallinto vahvistaa yhteisöllisyyttä ja seurakuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksia. 

Terhi tuntee hiippakuntamme ja sen seurakuntien tilanteet hyvin. Hänellä on vahva kosketuspinta erilaisten seurakuntien arjen kysymyksiin ja tulevaisuuden näkymiin. Terhin johtamistaito on koeteltu monissa haasteissa.

Lapuan hiippakunta tarvitsee piispaltaan asiantuntemusta ja osaamista, lämmintä ja vakaata olemusta sekä raikkaasti sanoitettua teologiaa. Siksi me kannatamme hiippakuntadekaani Terhi Kairan valintaa hiippakuntamme piispaksi.

Pirjo Aittoniemi, Seurakuntaneuvos, yleislääketieteen erikoislääkäri, kirkkoneuvoston pj Seinäjoki

Johanna Keski-Jyrä, koulunjohtaja, kirkkovaltuuston jäsen, Seinäjoki

Merja Lampila, kappalainen, Lapua

Annukka Latvala, kirkkovaltuuston ja -neuvoston jäsen, eläkeläinen, Seinäjoki

Antti Maunumaa, kappalainen, Seinäjoki

Tapani Renko, rovasti, työnohjaaja ja työyhteisökonsultti, Ylihärmä

Sirkku Rinnekari, FM, kirkkovaltuuston pj, Isokyrö

Jarkko Siekkinen, aluekappalainen, Kurikka

Eva Thölix, seurakuntapastori, Vaasa

Petri Yli-Soini, eläinlääkäri, kirkkoneuvoston jäsen, Seinäjoki

Pirjo Aittoniemi, Johanna Keski-Jyrä, Merja Lampila, Annukka Latvala, Antti Maunumaa, Tapani Renko, Sirkku Rinnekari, Jarkko Siekkinen, Eva Thölix, Petri Yli-Soini

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.