Lukijan mielipideartikkeli:

Kela-korvausten on oltava osa sairaanhoitojärjestelmäämme myös tulevaisuudessa

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri vastustaa yksityisen sairaanhoidon Kela-korvausten poistamista tai heikentämistä. Kela-korvauksilla tulee olla erityinen paikka suomalaisessa terveydenhuollossa myös tulevaisuudessa.

Vaikka yksityisten terveydenhuollonpalveluiden käyttö painottuukin keski- ja suurituloisiin, joka kolmas pienituloinen käy yksityisellä. Kela-korvaukset turvaavat palveluiden saatavuutta siis myös pienituloisille. Esimerkiksi puolet suun terveydenhuollosta ja merkittävät osa gynekologin palveluista tuotetaan yksityisesti, Kela-korvausten avulla. Suomessa naisista joka kolmas käyttää yksityisen terveydenhuollon palveluita. Meidän tulee varmistaa, että esimerkiksi gynekologisten palveluiden saatavuus myös pienituloisille on mahdollista.

Uusien hyvinvointialueiden ja sote-uudistuksen kohdalla tulee tarkastella Kela-korvausten kehittämistä kansalaisia, mutta myös sosiaali- ja terveysalan yrityksiä palvelevaksi. Näin turvataan terveydenhuollon palvelut myös tulevaisuudessa.

Pirjo Aittoniemi, Johanna Keski-Jyrä, Merja Lampila, Annukka Latvala, Antti Maunumaa, Tapani Renko, Sirkku Rinnekari, Jarkko Siekkinen, Eva Thölix, Petri Yli-Soini

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.