Evijärven sivistyslautakunta 2.11.

EVIJÄRVEN sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 2.11., että Veljekset Lahti ky:n Kortesjärveltä Evijärven kautta Lappajärvelle kulkevaa koulukuljetusvuoroa tuetaan 20 eurolla koulupäivää kohden. Tukea annetaan marraskuun alusta lukuvuoden loppuun.

Yhtiö on pyytänyt sekä Evijärven että Lappajärven kunnalta tukea vuorolle yhteensä 60 euroa koulupäivää kohti. Vuoro on käynyt kannattamattomaksi, koska matkustajien määrä on laskenut. Syynä matkustajakatoon on opiskelijoiden väheneminen sekä ajokortin saaminen 17-vuotiaana, jonka jälkeen opiskelijat kulkevat omilla autoilla.

Lappajärven ja Evijärven sivistystoimenjohtajat ovat keskustelleet asiasta ja todenneet, että linjavuorossa kulkee myös kauhavalaisia asiakkaita. Siksi olisi oikeudenmukaista, että myös Kauhavan kaupunki osallistuu kustannukseen ja anottu tuki jaetaan kolmen kunnan kesken.

EVIJÄRVEN Urheilijoiden yleisurheilujaosto sai keväällä avustusta alueellisen, 5–100-vuotiaiden maastojuoksukilpailun järjestämiseen. Koronatilanteesta johtuen tapahtumaa ei kuitenkaan toteutettu, joten seura haki ja sai sivistyslautakunnalta luvan käyttää myönnetyn apurahan paikallisten yleisurheilijoiden lisenssikustannusten kattamiseen.

SIVISTYSTOIMEN kulut vuoden 2021 taloussuunnitelmassa vuodelle 2022 ovat 5 411 300 euroa, tulot 65 000 euroa ja toimintakate 5 346 300 euroa. Talousarvioehdotuksessa vuodelle 2022 toimintamenot ovat 5 503 180, tulot 149 620 ja toimintakate 5 353 560 euroa. Vuoteen 2021 verrattuna sivistystoimen nettomenot nousevat kolme prosenttia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.