Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa leviämisvaiheessa

1.11.2021 kokoontunut Nyrkki päätti Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin jatkavan koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Viikolla 43 todettiin yhteensä 168 tartuntaa, mikä on viikkokohtainen ennätys koko pandemian ajalta. 14 vuorokauden ilmaantuvuus on nyt 151,8 / 100 000 asukasta. Tartuntoja on ympäri maakuntaa ja paljon joukkoaltistumisia.

Lokakuussa todettiin yhteensä 579 koronatartuntaa, mikä on kuukausikohtainen ennätys koko pandemia-aikana.

Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä 8 koronapotilasta, joiden ikähaarukka on 7-92 vuotta. Lokakuun aikana erikoissairaanhoidon vuodeosastolla olleista yli 60 prosenttia oli täysin rokottamattomia.

Etätyösuositus on voimassa 30.11.2021 saakka.

Menneellä viikolla todettiin 168 uutta koronavirustartuntaa. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 125. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 2159.

Tartunnoista suurin osa, lähes puolet, on perhepiirin tartuntoja, mutta tartuntoja tuli myös koulun tai sote-yksikön tartuntaketjusta. 18 % tartunnoista tartunnanlähde jäi epäselväksi.

Erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla on nyt 8 koronapotilasta, joista kaksi tehohoidossa. Terveyskeskuksen vuodeosastolla on 6 koronapotilasta.

Positiivisten koronatestien osuus on noussut ja se on nyt 5,2 %.

Sairastuneista 56 % oli jo karanteenissa tartunnan tullessa ilmi.

Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus koko väestöstä: 71,8 % on saanut 1. rokotuksen ja 65,7 % myös 2. rokotuksen. Koko Suomessa 75,4 % on saanut 1. rokotuksen ja 69,2 % myös 2. rokotuksen. Leviämisvaiheen ravintolarajoitusten myötä into rokotusten ottamiseen on lisääntynyt huomattavasti.

Viime viikolla otettiin yhteensä 3176 covid-19-näytettä, keskimäärin 527 näytettä per päivä. Keskimääräinen viive pyynnöstä tulokseen on 17,8 tuntia.

Koronatilannetta ja alueen rokotustilannetta voi seurata sairaanhoitopiirin koronasivustolla www.epshp.fi/korona.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.