Alaselle toinen kukkasidonnan Suomen mestaruus: halu haastaa itsensä ja kehittyä motivoi floristimestaria

Säde Alanen valittiin myös Interflora ry:n vuoden jäseneksi. Kuvat: Timo Punkari

Julkaistu:

Kategoria:

,

Kisaa edelsi pitkä ja työläs esivalmisteluprosessi. Alanen arvioi työn suunnitteluun ja esivalmisteluun kuluneen muutamia satoja tunteja. Esivalmisteltavan työn aihe, Elämänlanka, annettiin kilpailukutsussa toukokuussa.

–Siitä asti olen aihetta pyöritellyt. Aihe oli upea; tapoja tuoda sitä esille on lukemattomia, ja sitä voi lähestyä eri näkökulmista. Koen, että olen aina ollut idearikas; nytkin ideoita tuli kymmenittäin. Toki piti miettiä, miten aihe tuodaan töihin kukkien avulla ja huomioida työn pöytämalli.

Alasen työ kuvastaa elämää ja kuolemaa. –Siinä on paljon erilaisia lankoja, jotka kuvastavat paitsi elämänlankaa, myös sitä, ettei elämä ole aina tasaista ja siloiteltua, vaan myös rosoista: solmut kuuluvat matkalle. Makramee-solmeilut kuvaavat elämän dna-tasoa. Väri kulkee liukuvärinä vaaleasta tummaan. Pohjalla on tummia värejä kuvastamassa kuolemaa, kuten aronioita ja mustaksi maalattuja auringonkukkia.

PERJANTAINA pidetyssä semifinaalissa valmistettiin ennalta valmistettu työ sekä yllätyskimppu teemalla Suuret juhlat. Lauantaina ohjelmassa oli kaksi yllätystyötä, jotka seitsemän finalistia tekivät samanlaisista materiaaleista.

Jamin Kurejoen yksikössä floristiopettajana työskentelevälle Alaselle SM-kisa oli viides.

–Kilpailumenestyksellä sinänsä ei ole minulle merkitystä, vaan kisaan osallistuminen on minulle ainoa keino kehittää osaamistani ja haastaa itseäni. Kisatyö oli minulle poikkeuksellinen esimerkiksi värimaailman osalta, normaalisti tykkään leikitellä väreillä. Lähdin tietoisesti tekemään haastetta itselleni, koska haluan kehittyä ammattilaisena ja osaajana. Alalle kisat ovat tärkeitä ja tuovat positiivista näkyvyyttä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.