Uusi Talousneuvola-palvelu vähentää luukulta luukulle juoksemista

Julkaistu:

KUNTAYHTYMÄ KAKSINEUVOISEN alueella on aloittanut uusi Talousneuvola-palvelu, joka tarjoaa apua niin pieniin kuin suuriinkin talouskysymyksiin. Se on tarkoitettu erityisesti kauhavalaisille ja evijärveläisille.

Paikalla ovat kerran kuussa talous- ja velkaneuvoja ja etsivä nuorisotyö sekä ulosoton, Kelan ja sosiaalitoimen asiantuntijat. Neuvonta on maksutonta ja luottamuksellista, eikä ajanvarausta tarvita.

Seuraavat kerrat ovat 14.10., 4.11. ja 9.12. kello 12–14.30 nuorisotila Saumassa Kauhavalla (Fransuntie 4).

Jos paikan päälle ei halua mennä käymään, edellä mainittuina aukioloaikoina talousneuvolaan voi myös soittaa. Asioida voi halutessaan täysin nimettömästi.

–Näin aikuissosiaalityön näkökulmasta on hyvä asia, että juuri nämä toimijat, eli talous- ja velkaneuvonta, ulosotto, aikuissosiaalityö ja Kela — sekä tarvittaessa etsivä nuorisotyö, ovat samanaikaisesti tavoitettavissa, kertoo Kaksineuvoisen aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä Raili-Helena Kangasluoma. –Tavoite on toki vakinaistaa toiminta tämän vuoden kokeilun jälkeen.

–Vaikka alueemme talousneuvolan pääasiallinen toimipiste on Kauhavalla, meillä on mahdollisuus järjestää myös Evijärvellä niin sanottu pop up -talousneuvola, Kangasluoma lisää.

TALOUSNEUVOLAAN jalkautuvalta Ulosottolaitokselta kerrotaan, että kun samasta paikasta saa monien eri ammattilaisten avun useampaan kysymykseen, asiakkaiden luukulta luukulle juokseminen vähenee.

─Koskaan ei ole liian myöhäistä lähteä selvittämään asioita, eikä taloushuolien kanssa tarvitse jäädä yksin. Aina voi tehdä jotakin, Ulosottolaitosta talousneuvolassa edustava talousneuvonnan suunnittelija Kaisa Rajaniemi sanoo.

Ensimmäinen talousneuvola avattiin vuonna 2019 Tampereelle, ja sen jälkeen niitä on pompsahtanut lähes kahdellekymmenelle paikkakunnalle, muun muassa Espooseen, Ouluun, Turkuun, Helsinkiin ja Seinäjoelle. Kokemukset ovat olleet hyviä.

–Seinäjoen talousneuvola on toiminut kevään ajan, ja toiminta jatkuu hyvien kokemusten vuoksi taas syyskuun alussa. Kansalaisia kohdatessa olen huomannut, että matalan kynnyksen palvelulle on kovasti kysyntää. On ollut hienoa, että kävijät ovat oikeasti saaneet apua tilanteisiinsa, Rajaniemi kertoo.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.