• Kuva: Henri Ruuska

Kauhavalla tempaistaan torstaina suojatieturvallisuuden puolesta

KAUHAVAN liikenneturvallisuusryhmä järjestää suojatietempauksen kaupungin keskustassa torstaiaamuna 16. syyskuuta.

Liikenneturvallisuusryhmän jäsenet päivystävät Kauhavan koulukeskuksen ja Kosolan koulun suojateiden lähistöllä.

Heijastinliivein varustautuneet ryhmän jäsenet ovat turvallisina aikuisina läsnä lasten koulumatkassa ja näyttävät itse hyvää esimerkkiä liikenteessä.

He auttavat sekä tarvittaessa myös opastavat kävelijöitä ja pyöräilijöitä turvallisessa liikkumisessa ja etenkin tienylityksessä. Tarkoituksena on myös kiinnittää autoilijoiden ja muiden moottoriajoneuvoilla liikkuvien huomio sopivaan tilannenopeuteen. Alhaisempi ajonopeus antaa lisää aikaa havainnoida muuta liikennettä.

–Autoilijoiden toivotaan olevan tarkkaavaisia ja varovaisia erityisesti koulujen läheisyydessä ympäri vuoden, ei pelkästään koulujen alkaessa. Lapsilla on oikeus liikkua turvallisesti liikenteessä, muistuttaa liikenneturvallisuuskoordinaattori Terhi Svenns Rambollilta.

TEMPAUKSEN osallistujat kokoontuvat torstaina 16.9. kello 7.20 Kauppatien ja Kirkkotien kulmauksessa olevalla pysäköintialueella ja jakautuvat siitä lähialueen suojateille. Tempaus päättyy noin aamuyhdeksältä.

Suojatietempauksen järjestää kaupungin liikenneturvallisuusryhmä. Siinä ovat mukana kaupungin edustajien lisäksi muun muassa Liikenneturva, Etelä-Pohjanmaan ely-keskus ja Pohjanmaan poliisilaitos.

Jaa juttu: