Alajärven kirjaston syyskuun näyttelyssä esille nostettiin residenssitaiteilijoiden maisemat

Maisemat voivat olla myös hyvin abstrakteja. Joe James: Foris, 2017. Kuva: Alajärven kaupunginkirjasto

Julkaistu:

Kategoria:

,

Residenssitaiteilijat inspiroituvatkin – Eero Nelimarkan tavoin – Alajärven luonnosta, pelto- ja järvimaisemista sekä vuodenaikojen ja valon vaihtelusta. Teosten aiheet vaihtelevat Alajärven ja omien kotimaisemien muistumista abstraktimpaan ilmaisuun. Teoksissa on heleä värimaailma, joka useista 2000-luvun teoksista oli löydettävissä. Näyttely on avoinna syyskuun loppuun asti.

Alajärvellä on lisäksi muita kiinnostavia näyttelyitä kuten vasta avattu Seinäjoen Taiteilijaseuran 60-vuotisjuhlanäyttely Nelimarkka-museossa. Näyttely on rakennettu Hetki ja tulevaisuus -teeman ympärille. Näyttelyssä esitellään 20 Seinäjoen Taiteilijaseuran jäsentaiteilijan teoksia. Teema tarjoaa taiteilijalle mahdollisuuden pohtia laajemmin hetkellisyyttä taiteen tekemisessä. Taiteelliset toimet tai innoituksen hetki voivat joskus näyttäytyä hetkellisinä jättäen kuitenkin jälkensä meihin ja ympäristöömme, muokaten ja uudistaen tulevaa. Näyttelyn teoksissa taiteilijat lähestyvät teemaa monipuolisesti. Mitkä ovat tulevaisuuden mahdollisuudet tai uhkakuvat?

Villa Väinölässä puolestaan on Tarja Paimen Kasvumaa –näyttely, joka on samalla Tarjan 60-vuotisjuhlanäyttely. Tarja Paimen on entinen lypsykarjatilallinen, sanataideopettaja ja kuvataiteen harrastaja sekä opiskelija. Kasvumaa-näyttelyllään hän haluaa kertoa, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uuden oppimista. Kannattaa kuunnella mitä oikeasti elämältä haluaa ja olla nöyrä itselle. Joskus elämä paiskaa lujasti epämukavuusalueelle. Joskus sen voi valita vapaaehtoisesti. Taide jaksaa yllättää iloisesti.

-Tarjolla olevia näyttelyitä kannattaa käydä katsomassa ja kaikista näyttelyistä saat merkinnän Kulttuuripassiin tai ilmoita somessa vierailustasi #kulttuurinkuplia, muistuttaa kirjastotoimenjohtaja Päivi Pippola.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.