Uudet tekijät vievät Soinia eteenpäin

Asuntoasioista vastaava toimistosihteeri Auli Peltokangas, hallintojohtaja Jari Salonen, matkailu- ja viestintäkoordinaattori Eeva-Marja Jokinen, vapaa-ajan koordinaattori Ninja Sironen sekä toimistosihteeri Tiina Väliaho ovat Soinin kunnan työtiimin uusia kasvoja: heistä neljä aloitti työssään elokuun alussa. Kuva: Soinin kunta
SOININ kunnassa on aloittanut kesän aikana useita uusia työntekijöitä ja myös toimenkuvissa on tapahtunut muutoksia.

Elokuun alussa Soini sai uuden hallintojohtajan, kun työssä aloitti upseeri Jari Salonen. Hän siirtyi Etelä-Pohjanmaalle Kanta-Hämeestä. –Olin puolustusvoimien palveluksessa, ja jäin sotilaseläkkeelle viime vuoden lopulla everstiluutnanttina, Salonen kertoo.

Työrupeama on käynnistynyt mukavissa merkeissä. –Toki paikallisten ja alueellisten toimintatapojen sekä yksityiskohtien tutustumiseen menee aikaa, mutta apu ja vastaukset löytyvät läheltä.

Salosen näkemyksen mukaan Soinin nykytila on hyvä. –Toiminta ja talous ovat tasapainossa, palvelut kunnossa ja aktiviteetteja löytyy kaikille ikäryhmille. Haasteet ovat kunnille tyypillisiä, eli joudumme miettimään, miten megatrendien vaikutus minimoidaan. Toisaalta ehkä tämä niin kutsuttu korona-aika on saanut ihmiset miettimään arvojaan uudelleen ja muun muassa luontoarvot sekä turvallinen kasvu- ja elinympäristö näyttäytyvät uudessa valossa.

Soinissa ei ole jääty haikailemaan mennyttä tai murehtimaan tulevaisuutta, vaan on aktiivisesti ja kehityshakuisesti lähdetty etsimään uusia avauksia, näkee Salonen. –Tunnistetaan omat vahvuudet ja potentiaali sekä viestitään eli kerrotaan se muillekin. Tämä on meidän kaikkien yhteinen hanke, jossa etenkin vireillä kyläyhteisöillä on merkittävä rooli. Talouden tasapaino on itsenäisyyden ja toimintavapauden paras tuki.

Siitä huolimatta, että haetaan kehitystä ja suunnitellaan tulevaisuutta, on kuitenkin olennaista elää tätä päivää aktiivisena ja iloisena. –Olemme tunteneet Soinin kanssa kuukauden päivät, mutta minulle on välittynyt kuva yhteisöllisestä kunnasta, jossa on ihmisten hyvä elää. 

KUNNAN matkailu- ja viestintäasioita lähtee uutena henkilönä luotsaamaan Eeva-Marja Jokinen, joka aloitti elokuun alussa matkailu- ja viestintäkoordinaattorina. Viimeiset vuodet ennen Soiniin siirtymistä Jokinen toimi Saariselän matkailukeskuksessa Santa’s Hotel Tunturin hotellinjohtajana.

–Matkailu- ja viestintäkoordinaattorin tärkeimpinä tehtävinä näen tällä hetkellä matkailun aktivoimisen hankalan koronatilanteen helpottaessa sekä kunnan viestinnän kehittämisen, kertoo Jokinen.

–Soinissa on myös aktiivinen seura- ja yhdistystoiminta, joka on herättänyt minussa ihastusta ja hämmästystä. Työtehtäviini kuuluu tulevaisuudessa tapahtumien järjestämistä ja kehittämistä sekä yhdistysviestintää.

Tapahtumat saavat liikkeelle niin paikkakuntalaisia kuin matkailijoita ja ovat olennainen osa Soinin vetovoimaa erityisesti lähikunnissa. Jokinen toivoo yhdistysaktiiveilta ja Soinissa matkailun parissa työskenteleviltä reippaita yhteydenottoja, jotta toiveet, ajatukset, huomiot ja ideat saadaan kunnan tietoon.

Matkailun trendeissä on viime vuosina tunnistettu muun muassa lähiseutumatkailu, turvallisuus ja luontoelämykset. Soininkin luontomatkailussa on nähtävissä kasvun mahdollisuuksia.

–Soinin ulkoilureiteillä on potentiaalia kasvaa entistä tunnetummiksi, kunhan vain osaamme kertoa niistä tarpeeksi houkuttelevasti eteenpäin. Lisäksi matkailijat kaipaavat palvelukokonaisuutta, Jokinen muistuttaa.

AIEMMIN liikuntasihteerille kuuluneita tehtäviä on jaettu uudelleen ja uusille tekijöille. Liikuntasihteerin nimike on poistumassa, ja Soinissa toimii tulevaisuudessa vapaa-ajan koordinaattori Ninja Sironen. Sirosen työtehtävät painottuvat kunnan vapaa-ajan palveluiden kehittämiseen ja nuorisotyöhön. Liikuntapaikkojen varaukset, vapaa-ajan tapahtumien järjestelyt ja nuorisotilojen toiminta pitävät hänet kiireisenä.

Sironen aloitti nuorisotoimessa osa-aikaisena vuoden 2020 elokuussa ja siirtyi nykyiseen työnkuvaansa kesäkuun alussa.

–Vapaa-aika tarkoittaa eri asioita eri ihmisille. Siksi toivonkin, että ihmiset nykäisevät hihasta tai ottavat yhteyttä, mikäli tulee toiveita tai ajatuksia, millaista vapaa-aikaa me voisimme rakentaa ja järjestää Soinissa. Ovatko ne harrastuksia vai tapahtumia, yritetään yhdessä luoda mielekästä vapaa-aikaa kaikille ja kaikenikäisille, Ninja Sironen toteaa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Kuvassa Soini-visan voittajat Tiisseli-Team Jorma Turpela, Lasse Autio ja Leena Autio. Oltermannin sauvan luovutti viime vuoden voittajajoukkueen Aarre Löytömäki. 

Soini-visassa mainio osanotto 

20. elokuuta Soini-seura ry järjesti perinteisen Soini-visan seuran omissa tiloissa Kuninkaantuvalla. Soini-visaa on käyty jo

Kuvassa Soini-visan voittajat Tiisseli-Team Jorma Turpela, Lasse Autio ja Leena Autio. Oltermannin sauvan luovutti viime vuoden voittajajoukkueen Aarre Löytömäki. 

Soini-visassa mainio osanotto 

20. elokuuta Soini-seura ry järjesti perinteisen Soini-visan seuran omissa tiloissa Kuninkaantuvalla. Soini-visaa on käyty jo

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.